Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

NyhederSustainable Tech

KPH: “Giv din virksomhed flere bundlinjer”

Anne Katrine Heje Larsen, en anerkendt iværksætter og stifter af kontorfællesskabet KPH- Københavns ProjektHus, giver et indblik i planerne for 2016.

2016 bliver et spændende år- både for KPH, men også personligt for Anne Katrine Heje Larsen. Hun skal eksempelvis prøve kræfter med at etablere et inkubatormiljø i Odense, for sociale og kreative iværksættere.

Udfordringen er heldigvis ikke helt ukendt for hende, da hun kan trække på erfaringen fra opstarten af KPH. Opgaven, forventer hun, kommer både hende selv og KPH til gode i form af læring og erfaring.

Et år i partnerskabernes tegn
Derudover har KPH to større partnerskaber i sigte. Begge partnere har fokus på socialt iværksætteri. Det ene partnerskab er en konference sommeren over, som foregår i fællesskab med flere af KPH’s virksomheder, det andet er et projekt over flere år, der involverer 25 forskellige partnere, deriblandt kommuner, virksomheder og NGO’er.

Både KPH og Anne Katrine Heje Larsen selv har visioner om at blive endnu bedre til at støtte op om de startup-virksomheder, der arbejder med socialt iværksætteri, både i København , men også resten af landet. En af måderne, de vil gøre det på, er gennem oprettelsen af en socialøkonomisk fond.

Giv din virksomhed flere bundlinjer
“Følg den bølge, der er i gang, om at have flere bundlinjer i din virksomhed. Om det er mad, Tech, konsulentvirksomhed eller andet,” siger hun.

Der er allerede flere virksomheder, der har taget konceptet om flere bundlinjer til sig. Med det menes flere typer af fokus og udbytte. Den mest udbredte model inden for konceptet er “triple bottom line”, der går ud på at virksomheden naturligvis har den økonomiske bundlinje, men også fører en social og en miljømæssig bundlinje i sit forretningsmæssige virke.

Det er et koncept Anne Katrine Heje Larsen har som forhåbning og som mål, at få udbredt til det bredere private erhvervsliv også. Generelt mener hun, at der vil være flere og flere initiativer, der bidrager til den samfundsmæssige værdi.

Skriv et svar