Arkiver

FintechNyhederPlatform

Capdesk: Alle kan blive investorer

To tidligere landechefer fra crowdfundingsitet, FundedByMe, har startet en ny platform for virksomheder og aktionærer. De vil have danskerne til at investere i unoterede aktier.

Capdesk er en social aktionærplatform, stiftet af Christian Gabriel og Casper Arbøll. De har begge en fortid inden for alternativ fundraising. Blandt andet har de begge fungeret som ledere af det populære crowdfunding-site FundedByMe, og de stiftede HeartReacher, en crowd-konsulentvirksomhed. Nu har de så startet Capdesk, som gik i luften i efteråret. Selvom platformen er ny, har de allerede over 1200 brugere og kunder over hele Skandinavien.

Matchdating for virksomheder og aktionærer
Capdesk vil have flere danskere til at investere i virksomheder, der endnu ikke er børsnoterede. Det vil de gøre ved at skabe en investeringsplatform, der er præget af gennemsigtighed, samarbejde og tilgængelighed. Det skal være nemt for både virksomhed og den potentielle aktionær at finde hinanden. Dette opnås ved, at platformen gør virksomhedens aktier digitale og samler alle aktiviteterne for investorrelationer på ét sted. På den måde bliver det let for selv små virksomheder at have mange investorer, hvilket kan skabe mange nye muligheder. Og det er netop en af målsætningerne for Capdesk.

“De fleste af vores brugere oplever det som noget specielt at være investor og vil meget gerne bidrage aktivt til virksomheden. Identiteten som aktionær er under forandring. Alle kan være med og bidrage til virksomheden. Denne forandring og synergi understøtter Capdesk,” udtaler Casper Arbøll.

Forandringen i aktionærmiljøet kommer alle til gavn, forklarer Casper Arbøll. De små og mellemstore virksomheder står for en stor del af arbejdsmarkedet, ikke kun i Danmark, men i hele Europa.

Equity crowdfunding er ved at blive stort på finanseringsmarkedet
Capdesk er kommet flyvende fra start i Skandinavien, men allerede nu vender de unge iværksættere blikket mod London. De ser nemlig stort potentiale på det britiske marked. Her er konceptet med equity crowdfunding – den type crowdfunding som Capdesk er baseret på, hvor alle investorer bliver aktionærer – nemlig begyndt at vinde meget ind.

“Der sker i øjeblikket utroligt meget i Storbritannien. I 2015 fik flere hundrede virksomheder finansiering igennem equity crowdfunding, og det er kun begyndelsen,” lyder det fra Christian Gabriel.

Det er en udvikling, han og partneren Casper Arbøll også håber at se herhjemme på det danske marked. Lige nu fokuserer de på at være med i opløbet på det internationale marked, så de med vægt bag ordene kan gøre unoterede aktier til det nye forretningseventyr.

Capdesk slår dørene op til de nye kontorer i London til februar.

Læs også: Fintech 2015 – Bitcoin, crowdfunding og cybersikkerhed

1 kommentar

Skriv et svar