Arkiver

NyhederRobot

Dansk Unicorn om co-creation: “Vi gør hinandens produkter stærkere”

Corepath Robotics er blevet en del af Odense Robotics’ Startup Hub. De spås en stor fremtid af stifteren af robotgiganten Universal Robots, der på samme tid glæder sig over, at Corepath Robotics har valgt at lave et avanceret program til Universal Robots robotarm. Co-creation er en vigtig del af Universal Robots koncept.

Det danske startup Corepath Robotics er netop blevet inviteret ind i varmen hos Odense Robotics Startup Hub – et nyt acceleratorforløb for unge robot- og teknologivirksomheder med særligt potentiale. CorePath Robotics har udviklet et unikt og avanceret program til Universal Robots robotarm, som gør det muligt for robotten automatisk at planlægge sin arbejdsgang ved eksempelvis slibning, skæring og fræsning.

“Potentialet og markedet for Corepath Robotics løsning er meget stort,” vurderer Esben Østergaard, stifter og CTO i Universal Robots.

Ideen med startup hub’et er at gøre vejen fra produktudvikling til finansiering og salg så kort som mulig, forklarer Mikkel Christoffersen, forretningschef i Udvikling Fyn.

“Når det gælder højteknologiske produkter, er udviklings- og testfasen både lang og omkostningstung, og det er her, risikoen for at bukke under er størst for nye virksomheder,” udtaler Mikkel Christoffersen.

Derfor er Odense Robotics gået sammen med Teknologisk Institut og Odense Kommune om startup-programmet, hvor de giver startup virksomheder adgang til teknisk support, sparring på forretningsudvikling, kontakt til investorer og samarbejdspartnere blandt de andre virksomheder i Odenses robotmiljø. Odense Robotics Startup Hub er også et led i Odense Kommunes strategi for at tiltrække talent, arbejdskraft og virksomheder til området.

Læs også: Anker Boye:”StartupHub skal sikre fremtidens arbejdspladser”

Co-creation giver store fordele
Stifter og CTO i Universal Robots, Esben Østergaard, har været med helt fra de første skitser til startup-programmet, og han er nu en del af det board, som har udvalgt de indtil videre to virksomheder. Og det glæder ham, når robotudviklere som Corepath Robotics bruger Universal Robots-robotten som platform for deres teknologi.

“Det er netop samskabelses-elementet, som er filosofien og forretningsmodellen hos Universal Robots, ligesom vi kender det med apps til smartphones og tablets. Vi leverer platformen, som er en robotarm med et meget brugervenligt og intuitivt interface – og eksperter med forstand på specifikke brancher eller teknologier udvikler både software og forskellige gribere eller ’redskaber’, som giver armen sin funktion,” forklarer Esben Østergaard og fastslår:

“Sammen gør vi hinandens produkter stærkere!”

Universal Robots robotarm giver udviklerne adgang til et distributørnetværk, og deres ’ad-on-løsninger’ kan tage Universals robotarm ud til nye markeder og brancher.

Læs også: Skab innovative produkter ved hjælp af “co-creation”

Universal Robots om CorePath Robotics: Kæmpe markedspotentiale
“Der er uden tvivl et kæmpe markedspotentiale for Corepath Robotics’ løsning. Men der ligger stadig års hårdt arbejde forude for at indfri det potentiale. Det er netop dét arbejde, som Startup Hub’en skal være med til at understøtte,” siger Esben Østergaard.

Som en del af ’startpakken’ får Corepath Robotics adgang til Teknologisk Instituts robotlaboratorium og testfaciliteter i Forskerparken i Odense, ligesom CEO i Corepath Robotics, Jimmy Alison Jørgensen får sparring på sin forretningsmodel og adgang til et netværk af mulige testkunder.

“Jeg glæder mig meget til at få adgang til laboratorie- og testfaciliteterne hos Teknologisk Institut, så jeg kan komme videre med at pilotteste og færdigudvikle mit produkt – meget gerne i samarbejde med en virksomhed, som kan bidrage med faglig og praktisk viden set fra brugerens perspektiv. At blive del af Odense Robotics Startup Hub kan give mig lettere adgang til det store netværk af virksomheder, som findes her i omegnen af Odense,” smiler Jimmy Alison Jørgensen.

Læs også: Universal Robots efter opkøb: Fortsætter på samme måde

Corepath Robotics har udviklet en brugervenlig industrirobot
Corepath Robotics løsning baserer sig på en teknologi, som gør det muligt for en industrirobot selv at planlægge sin arbejdsbane. Man skal blot tage robotten ’ved armen’ og vise den et arbejdsområdes afgrænsning. Derefter går robotten selv i gang med en udvalgt opgave. På den måde kan komplekse arbejdsgange gøres automatiske – og uden hjælp fra robot eksperter.

Samme robot vil kunne bruges til flere typer opgaver, og teknologien har potentielt store arbejdsmiljømæssige fordele, da robotarmen vil kunne overtage nedslidende arbejdsopgaver som eksempelvis vibrationer ved slibning og polering.

“Alle her i robotmiljøet kender Universals Robots robotter. Vi er på sin vis vokset op med dem og har arbejdet med dem lige fra første version af robotterne. Desuden har Universals Robots gjort det let tilgængeligt for andre udviklere som mig at få deres robotarm til at udføre specifikke opgaver. Universal Robots-robotten er et oplagt og bevidst valg, men teknologien kan også bruges på andre industrirobotter,” afslutter Jimmy Alison Jørgensen.

At Jimmy Alison Jørgensen har udviklet sit avancerede robotprogram til en Universal Robots robotarm, er altså ingen tilfældighed – den er både lettilgængelig og giver mulighed for at nå ud til et bredt robot-publikum.

Læs også: Det første startup rykker ind i Odense Startup Hub