Arkiver

Nyheder

Ny service skal forhindre stridigheder mellem startup-stiftere

Founderdocs gør op med de to yderpoler i udformining af ejeraftaler. Enten er de juridiske papirer for standardiserede, eller også er det for dyrt.

Founderdocs.io er et nyt alternativ til de eksisterende tilbud inden for udformning af ejeraftaler. Platformen er udviklet af stifter af StartupTravels, Anders Hasselstrøm og hans tidligere medarbejder. De oplevede nemlig selv en masse bøvl og hovedbrud med at få udfærdiget de juridiske dokumenter for en ejeraftale, for ikke at tale om udgifterne, som langt overskred budgettet på daværende tidspunkt.

“Vi havde i Startuptravels en del problemer med, at få lavet en ejeraftale, da det både var dyrt, og vi ingen forstand havde på det,” siger Anders Hasselstrøm, stifter af StartupTravels og Founderdocs.

Især den økonomiske udskrivning var noget af en barriere. Det er de færreste nystartede virksomheder, der har penge tilovers i den skala, som det kan ende med at koste, hvis det er professionelle, der skal udforme papirerne.

“Da vi begyndte at indhente tilbud lå vores eneste muligheder i omegnen af 20.000 kroner. Som ‘early stage’-startup før nogen form for indtægter bliver det ikke prioriteret,” understreger han.

Men Anders Hasselstrøm mener også, at det er vigtigt for startups at få styr på, hvem der ejer hvad. Ellers kan man hurtigt gå galt af hinanden og rende ind i uenigheder- i sidste ende kan man endda risikere at splitte op, fordi at man er gået helt galt af hinanden.

Et lettere alternativ
Hvis du skal have en ejeraftale i dag, så har du to muligheder. Du kan enten opsøge en advokat, eller du kan bruge en gratis skabelon, som du finder på internettet. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, og det handler i høj grad om, hvad du har brug for. En advokat kan skræddersy en aftale til dig og rådgive, men koster til gengæld en god sjat penge. En skabelon er gratis, men da de fleste stiftere ikke har den nødvendige juridiske viden, bliver det en aftale, som ikke er gennemtænkt og gennemarbejdet.

Missionen hos Founderdocs er, at lave en gylden mellemvej. De tilbyder en pris, som er til at betale for ‘early stage’ startups samt adgang til en platform, som indeholder en række spørgsmål med tilhørende forklaring af spørgsmålene på tekst og video. På baggrund af de svar, som bliver givet, udformes der så en ejeraftale uden juridiske termer, og som er skræddersyet den enkelte iværksætter.

Men der er ikke sprunget over nogen lave gærder. Founderdocs er ikke kun for de danske startups, men tilbyder også deres tjenester til udlandet.

“Vores udgangspunkt er at tilbyde vores service til stiftere i Danmark, UK og USA. Vi arbejder sammen med advokater i Danmark, UK og USA for at være sikre på, at den ejeraftale, som vi leverer lever op til de juridiske krav, som er gældende i de enkelte lande,” siger Anders  Hasselstrøm.

Og endeligt er det hurtigt. Du kan potentielt sidde med udkastet til din ejeraftale, inden for en halv time. Du kan allerede nu skrive dig op til tjenesten på dette link og inviterer du 3 venner til at skrive sig op får du 50% af sin første aftale. Inviterer du 5 venner så, får du din første aftale gratis.

Se hvordan det fungerer i videoen herunder.

Founderdocs from Founderdocs io on Vimeo.

1 kommentar

Skriv et svar