Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

EventsNyhederUngt Tech

Medtech-startup vinder Venture Cup Idea Competition 2016

Medtech startuppet POC Solutions, som skal detektere kræft på et tidligt stadie løb fredag eftermiddag med sejren og 35.000 kroner til Venture Cup Idea Competition på Københavns Rådhus.

Omkring 150 mennesker var fredag eftermiddag samlet på Københavns Rådhus for at finde årets bedst startup-ide fra de danske universiteter. Blandt vinderne af de seks kategorier skulle den overordnede vinder kåres, og det blev altså vinderen af Medtech kategorien POC Solutions, som løb med den samlede sejr og de 35.000 kroner.

“Pengene falder på et tørt sted, nu hvor vi netop skal i gang med at udvikle hardware-delen af vores produkt,” fortæller Ph.D. studerende på KU og idemand Dan Høgdall.

Skal afsløre kræft på et tidligt stadie
Teamet består af et samarbejde mellem Professor Winnie Svendsen fra DTU og PhD studerende i biometrics på KU, Dan Høgdall. Ideen lyder på at tage en kropvæske-prøve som eksempelvis urin eller spyt og måle indholdet af såkaldte exosomer. Forskning tyder nemlig på, at et forhøjet indhold af exosomer særligt i urinen kan være en indikator for flere forskellige typer kræft.

På nuværende tidspunkt er det både dyrt og tidskrævende at undersøge indholdet af exosomer, men POC Solutions vil udvikle en chip, som kan analysere en prøve på stedet.

“Vi er stadig på idestadiet, så vi kan jo ikke sige helt, hvordan det virker endnu. Desuden er forskningen i exosomer heller ikke så langt fremme endnu, at vi kan sige helt hvilke kræftformer, vi kan detektere effektivt,” fortæller en ærlig Dan Høgdall om sin ide.

“Pitchtræningen vi har fået igennem Venture Cup Idea Competition har været helt uvurderlig. -At vi så også er så heldige at vinde de 35.000 kroner, er bare glasur på kagen,” afslutter en smilende Dan Høgdall.

Foruden POC Solutions vandt startuppet Tweep Peoples Choice-prisen for deres produkt, som skal gøre lastbilchauffører opmærksomme på cyklister i trafikken.

Skriv et svar