Arkiver

NyhederSustainable Tech

Troels Lund Poulsen: “Digitalisering og deleøkonomi er her for at blive!”

Troels Lund Poulsen Trendsonline

For at sikre Danmarks vækst og konkurrenceevne i fremtiden skal der, ifølge Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen, satses på deleøkonomiske tiltag, robotter og på at skabe bedre vilkår for investeringer i små og mellemstore virksomheder. I dag fremlagde han Regeringens redegørelse om Danmarks vækst og konkurrenceevne.

Fremtiden er digital, lyder det fra Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen, der fremlægger Regeringens planer for vækst og øget konkurrenceevne for Danmark i de kommende år. Et af fokuspunkterne for Troels Lund Poulsens arbejde frem mod sommer bliver at lave en strategi for, hvordan vi skal håndtere deleøkonomiske tiltag i Danmark.

“Deleøkonomi skal på dagsorden. Jeg vil selv tage det op i Folketinget. Jeg tror slet ikke, at vi endnu har set, hvor stort omfanget af deleøkonomien er – eller kommer til at blive i fremtiden. Vi skal omfavne deleøkonomi. Digitalsering og deleøkonomi er her for at blive,” slår Troels Lund Poulsen fast.

Til sommer vil Erhvervs- og Vækstministeren fremlægge en strategi for deleøkonomi i Danmark. Herunder skal der kigges på, hvordan skatteregler og administration kan optimeres i forhold til at tiltrække flere deleøkonomiske tiltag.

“Det er afgørende ikke at sætte barrierer op for deleøkonomiske tiltag – eksempelvis gennem vores skattesystem. Og det skal være nemt for virksomheder at komme i gang i Danmark. Jeg kan nævne GoMore som et eksempel på en virksomhed, hvor det har taget alt for lang tid at starte op. Det tog dem 9 måneder, før de kom gennem administrationssystemet,” forklarer Troels Lund Poulsen.

Læs også: Deemly-stifter: Deleøkonomi skaber et tættere fællesskab

Vil hente inspiration til lovgivning i udlandet
I de kommende måneder vil Erhvervs- og Vækstministeren søge inspiration i udlandet – særligt vil han se mod Tyskland, Storbritannien og Holland, hvor de allerede er længere fremme i processen i forhold til at implementere tiltag for at fremme deleøkonomi.

“Det handler også om at sikre en fair konkurrence,” siger Troels Lund Poulsen og henviser til, at bagatelgrænsen for udlejning af sommerhus eller egen bolig er blevet hævet, så AirBnb eksempelvis ikke bør være et problem skattemæssigt. Men der er stadig tvivl om, hvordan man i fremtiden skattemæssigt vil håndtere deleøkonomiske tjenester som Uber.

Troels Lund Poulsen understreger, at han mener, at vi i Danmark har gode muligheder for at tiltrække flere deleøkonomiske virksomheder, da vores bredbånd og mobilnet er stabilt og dækkende. Derudover ser han det som en klar fordel, at vores skattesystem er digitalt.

Læs også: Ny LO-Formand: Uber er en piratvirksomhed

Skriv et svar