Arkiver

MedtechNyhederSoftware

The Eye Tribe lancerer verdens billigste eye tracking software

I januar modtog The Eye Tribe en Innovation Award for mest innovative produkt på den verdensberømte Consumer Electronics messe (CES) i Las Vegas. Nu har teamet så lanceret forbrugerversionen af deres eye tracking software service.

Teamet bag eye tracking-systemet kalder selv deres produkt, som er det billigste på markedet for et markant gennembrud for millioner af mennesker rundt om i verden der ikke har råd til at købe de eksisterende produkter.

“Især for patienter med sygdommen ALS er eye tracking en nødvendighed for at kunne kommunikere med familie og venner, og for mange af disse mennesker nye produkt på grund af den lave pris deres eneste mulighed for at have en “stemme” til omverdenen,” forklarer Sune Alstrup Johansen, CEO og medstifter af The Eye Tribe i en pressemeddelelse.

The Eye Tribe, som hører hjemme i Danmark, men har kontorer i Silicon Valley blev stiftet i 2011 og har siden modtaget adskillige hædersbevisninger for sin teknologiske innovation. De har vundet 5 innovationspriser fra den præstigefulde CES-konference og har været blandt finalisterne i Sir Richard Branson’s Extreme Tech Challenge 2015. 

“For to år siden lancerede vi verdens første prismæssigt tilgængelige ‘eye tracker’ til udviklere og nu har vi solgt mere end 10.000 ‘Udvikler Kits’ over hele verden. Vi har lært rigtig meget og nu er vi klar til at levere en professionel version af vores eye tracking software både til professionelle og forbrugere. Det betyder at vores eye tracking system nu er klar til det store marked,” uddyber Sune Alstrup Johansen.

Eye Tribe Tracker Pro understøtter adskillige platforme og en version til Windows er nu klar i forudbestilling. Med en pris på under 1500 kroner er eye trackeren fra The Eye Tribe verdens billigste af sin slags, som henvender sig til den almindelige forbruger. Systemet henvender sig til kommercielle formål  og kan integreres med OEM-systemer så eye trackeren kan bruges sammen med Virtual Reality headsets, laptops og mobiltelefoner.