Arkiver

NyhederSustainable Tech

Dong Energy søsætter rekordstor havmøllepark

Vind mølle Trendsonline havmøllepark

Dong Energy annoncerer, at de taget den endelige investeringsbeslutning om at bygge den rekordstore Hornsea Project One havmøllepark i Storbritannien.

Med en kapacitet på 1,2 gigawatt vil Hornsea ved byggeriets afslutning være verdens første havmøllepark til at overstige 1.000 megawatt i kapacitet. Det vil gøre havmølleparken til verdens største, og den vil bidrage til at opfylde elektricitetsbehovet for mere end en million britiske hjem.

“Vi er begejstrede for at bygge denne enorme vindmøllepark og skubbe grænserne for offshore vindindustrien. Hornsea havmøllepark vil være med til skabe et kæmpe produktionsområde ud for den britiske østkyst, og den vil støtte vores bestræbelser på at levere grøn og uafhængig energi til samfundet,” lyder det fra Administrerende direktør i Dong EnergyHenrik Poulsen.

Hornsea havmøllepark er støttet af den britiske regering og vil modtage en fast økonomisk støtte de første 15 år af produktionen. Havmølleparken forventes at være fuldt idriftsat i 2020.

Se videoen om den rekordstore havmøllepark her.

Skriv et svar