Arkiver

Nyheder

Danske Ima Read gør læsning mere effektivt

De fleste, som på et tidspunkt har været studerende ved hvor utroligt mange timer man kan bruge med næsen i bøgerne. Ima Read er et nyt startup, der kort sagt skal korte den tid ned.

Ima Read blev stiftet tilbage i 2014 og byggede oprindeligt på et eksamensprojekt fra ITU– IT-universitetet i København. Holdet bag mente dog, at ideen havde for meget potentiale til at blive liggende i idéskuffen. Hjernerne bag softwaren er Denis Rivin og Christos Karavasileiadis. De har kendt hinanden i over 10 år. Helt tilbage fra dengang de begge to forvildede sig ind på Niels Brock skolen tilbage i 00’erne. Siden er der dog også kommet flere til, og nu består Ima Reads team af Vaiva Rudomanskaité og Marius Cortsen, som hjælper med forretningsudvikling, Stefan Mihai Stanescu som er deres full-stack frontender og Anna Chailyan, der har en PhD i machine learning.

Optimer din læsning og undgå spildtid
Teamet bag Ima Read har regnet sig frem til, at studerende på videregående uddannelser i Danmark gennemsnitligt bruger 878.500 timer ugentligt på ineffektiv læsning. Det vil de rette op på, ved at analysere brugerens læseegenskaber og studieadfærd. På baggrund af dette informerer programmet om tekstens sværhedsgrad og giver et estimeret bud på, hvor lang tid teksten tager at læse, samtidigt med at det automatiserer teknikker, der skal effektivisere læsningen. Oprindeligt blev softwaren udviklet med henblik på studerende, men henvender sig nu til alle, der læser meget på computeren, lyder det fra Ima Read selv.

“Vi adresserer som udgangspunkt den studerende, men teknisk set henvender Ima Read sig til alle, der læser meget på computer eller tablet; det være sig konsulenter, analytikere, journalister, advokater, politikere eller undervisere,” uddyber Denis Rivin.

Ima Read er en cloud-baseret løsning, hvor brugeren logger ind på readeren online. Herigennem peger de da på deres valgte læsemateriale, som programmet så importerer, analyserer og præsenterer tilbage for dem. Og ifølge Ima Read selv foregår interaktionen: “på en langt mere intelligent vis, end du er vant til.”

Denis Rivin afslører samtidigt, at Ima Read er i gang med en udvikling og optimerende retningsskift, så man kan forvente nye ting snarest muligt.

Acceleratorprogram gav startskuddet
Gennem deres deltagelse i både Stardust DTU og Thinkubator, fik startuppet kontakt til Microsoft og dermed adgang til Microsoft BizSpark Plus– et eksklusivt udviklingsprogram, skræddersyet til startups. Dette giver Ima Read adgang til Microsofts samlede innovative værktøjskasse. Derudover har de via samarbejdet fået adgang til sparring med udviklere og andre teknologiske eksperter.

Denis Rivin uddyber, at Ima Read har et grundlæggende fokus på fremtidens teknologi og udvikling, og at de derfor bestræber sig på at udvikle deres produkt baseret på fremtidens værktøjer. Og de er sikre på, at de har fat i noget af det rigtige med Ima Read.

“Vi lever i en tid med verdensomspændende fokus på ydeevne og produktivitet, hvor selv de mest inkarnerede kapitalister ser mod Østen med fornyet interesse i oldgamle teknikker, fordi de har indset, at koncentration og kropslighed hænger sammen. Denne indsigt vil vi gerne tilslutte os og på den måde få brugerne til at læse mere på mindre tid” afslutter Denis Rivin.

Skriv et svar