Arkiver

Nyheder

Startup Weekend Health: Man arbejder på en helt anden måde end på kontoret

Startup Weekend Aarhus Health Trendsonline

I Aarhus var 19 forskellige nationaliteter samlet til Startup Weekend Health, og på 54 timer skabte de 8 innovative sundhedsideer rettet mod patienter med Parkinsons, Psoriasis, Kræft og Stress. 

Der blev i alt kåret fire vindere til Startup Weekend Health i Aarhus, hvor 50 mennesker med forskellige nationale baggrunde på en weekend skabte 8 forskellige forretningsideer inden for sundhed.

“Når vi blander folk på tværs af professioner, alder, kultur og nationer, så giver 2+2 pludselig mere end 4. Vi oplever, at når vi tager forskellige folk ud af deres faste rammer og giver dem et fælles mål at gå efter, så sker der noget helt specielt. Man kommer til at arbejde på en helt anden måde end man gør på et kontor,” siger frivillig organisator og lektor på VIA University College Entrepreneur CenterBirgitte Woge Nielsen, og fortsætter:

“Størstedelen af uddannelserne på VIA University College er typisk rettet mod det offentlige. Derfor er det især interessant at få vores studerende og sundhedsansatte til at tænke ud over de gængse rammer. Og det er Startup Weekend en perfekt ramme til.”

Niveauet er steget
Den overordnede vinder blev holdet Simulife, der kombinerer spil og leg med virtuel reality briller og måling af bevægelser hos mennesker med Parkinson. Det er med til både at få patienter til at bevæge kroppen mere og samtidig giver det sundhedsvæsenet vigtig data til en mere målrettet behandling.

Innovationsprisen gik til Whyredin, der i en afgrænset periode kan lukke ned for alle forstyrrelser på en telefon som sociale medier, sms og mail. Det vil potentielt kunne forebygge stress på en arbejdsplads.

Bedste pitch gik til ideen Kræft Plan, der hjælper kræftramte til at få indblik i behandlingsprocessen for netop deres kræftform.

LEOiLab gav prisen til en ide, der hjælper mennesker med psoriasis til at få bedre behandling og livskvalitet via et nyt online fællesskab.

“Der er sket en positiv udvikling af Startup Weekend Aarhus Health. År for år er niveauet er steget,” udtaler Velfærdsteknologichef i Center for Frihedsteknologi, Ivan Kjær Lauridsen, der er involveret i Startup Weekend Health – også som dommer i konkurrencen.

“Løsningerne er i højere grad rettet hospitaler og på tværs af sektorer, så de er tættere på rent faktisk at kunne implementeres i for eksempel Aarhus Kommune,” siger Ivan Kjær Lauridsen, der også gerne vil have endnu mere samarbejde med brugere og borgere.

Startup Weekend arrangeres af frivillige ildsjæle og er sponsoreret af Aarhus Kommune, VIA University College, INCUBA CareWare, Ingeniørforeningen, Google, Microsoft og LEOIlab. Ideerne blev bedømt af et dommerpanel bestående af Aase Lydiksen, direktør for sundhedsuddannelserne os VIA University College, Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef i Aarhus kommune, Anette Nørgaard fra Microsoft Partners, Trine Winterø, CEO for MedTech og erhvervsmanden Claus Hommelhoff.

Skriv et svar