Arkiver

IværksætterprisenNyheder

Erik Hougaard fra Duka PC: Teamet er vigtigere end ideen

Erik Hougaard er tidligere CEO og nu bestyrelsesformand i Duka PC, og så er han en del af dommerpanelet til Business Region Aarhus’ Iværksætterprisen. Her kan du høre, hvad han leder efter i et startup.

Erik Hougaard er tidligere CEO for Duka PC. Duka PC hjælper ældre borgere med at komme online med alt fra at købe den rigtige pc til at navigere på internettet.

I dag er han bestyrelsesformand for både Duka PC og startuppet Zalr, en mobilbetalingsplatform som inkluderer loyalitets-bonusser fra deres tilknyttede virksomheder.

Derudover er Erik Hougaard en del af dommerpanelet, som skal udvælge vinderne blandt de ni finalister til årets Iværksætterpris.

“Jeg elsker at beskæftige mig med iværksætteri. Og jeg vil gerne være med til at bringe mere fokus på iværksætterne i Danmark,” forklarer bestyrelsesformanden.

Han forklarer, at han synes, iværksætteriet er rigtig spændende, og han tror, at der er meget at lære af de forretningsideer, han som dommer vil blive præsenteret for.

“Jeg tror, at det bliver meget lærerigt at skulle forholde sig til et antal cases og både argumentere for mine synspunkter og lytte til de andre dommeres holdninger til de samme cases. Og så bliver det sikkert også en øvelse i disciplinen at træffe et svært valg,” uddyber han.

Vigtigt at menneskerne brænder igennem
Dommerpanelet skal udvælge vinderne blandt ni finalister. Tre finalister i hver af de tre kategorier, ‘Bedste immaterielle produkt’, ‘Bedste fysiske produkt’ og ‘Den kreative pris’. Vinderne i hver kategori får mulighed for at vælge en højt profileret mentor fra det østjyske erhvervsliv, såsom serieiværksætteren Moonis Kamil.

Erik Hougaard forklarer, at det han leder efter i de startups han skal nominere er et rigtig stærkt team.

“Personen eller teamet bag virksomheden og evnen til at brænde igennem, synes jeg er enormt vigtig. Jeg tror meget på, at et super team med en jævn idé har langt større chancer i markedet end et jævnt team med en super idé. Og så vil jeg gerne se noget realistisk potentiale til at skalere,” understreger han.

Du kan stadig nå at tilmelde dig til Business Region Aarhus’ Iværksætterprisen via dette link. Deadline er søndag den 21. februar.

Skriv et svar