Arkiver

NyhederPlatform

PICTU: “Vi skal gøre livet lettere for fotograferne”

PICTU er en ny og udvidet sammenligningsplatform, der hjælper med at finde frem til den rigtige fotograf til det rigtige arrangement.

Pictu er et ålborgensisk baseret startup, der er stablet på benene af fire studerende. De studerende fandt en fælles interesse på tværs af studieretninger, blandt andet er der en kandidat i kommunikation, og to der studerer software-udvikling. Men de kunne dog hurtigt blive enige om, at der var et hul i markedet for fotografer og deres kunder.

“Idéen kom, da vi kunne se, at der var nogle udfordringer i fotografbranchen – både for forbrugere og for fotografer. For eksempel er det meget uoverskueligt og tidskrævende at finde frem til en fotograf, som passer til ens behov, og samtidig er det svært for nystartede fotografer at finde fodfæste på markedet. Det forsøger vi at ændre på med Pictu, og vi har udviklet på konceptet siden april 2015,” fortæller Casper Kønigsfeldt, en af stifterne bag Pictu.

Pictu har til huse i et regionsstøttet iværksætterhus i Aalborg, ved navn Igangz. Igangz er en del af projektet; ‘Entreprenørskab på de Nordjyske ungdomsuddannelser’, hvor Igangz er elev- og studenter-inkubatorhuse beliggende i Thisted, Hjørring og Aalborg. I husene er der mulighed for, at elever og studerende kan tilegne sig og udvikle sine kompetencer inden for kreativitet, innovation og iværksætteri.

Både søgemaskine og optimeringsværktøj
Portalen fungerer som et mødested for kunder og fotografer, således at kunder kan søge på fotografer til deres fest eller projekt, ud fra pris, stilart, bedømmelser fra tidligere kunder og deslige. Herfra kan kunderne booke den valgte fotograf, og billederne kan derfra downloades fra hjemmesiden. Som en sikkerhed for både kunde og fotograf, betaler kunden forud for bestillingen, hvorefter fotografen får betalingen efter endt bestilling.

Men det er ikke kun en sammenligningsportal, softwaren fungerer også som et optimeringsværktøj for fotografer. Pictu giver fotograferne adgang til en kalender, et samtalesystem til deres kunder, et generelt overblik over ordrer, cloud-løsninger til deres fotos og mulighed for at deres kunder kan bedømme dem som fotograf. Og så bliver fotograferne selvfølgelig også eksponeret.

Pictu samler fotografer fra hele Danmark, så kunden bedst kan finde frem til den fotograf, der passer til deres ønsker.

“Vi vil gerne gøre det lettere for ALLE danskere at finde frem til en fotograf, som passer præcist til de behov, de har,” uddyber Casper Kønigsfeldt.

Skriv et svar