Arkiver

NyhederSustainable TechUngt Tech

Steen Lohse: At være mentor holder mig på tæerne

Trendsonline karriere business mand spring

Hvad får en ellers travl forretningsmand og iværksætter til at bruge en stor del af sin tid på at agere mentor for en flok unge mennesker? Steen Lohse fra Den Sociale Kapitalfond peger på inspirationen og energien ved at arbejde med et dugfriskt startup, hvor kun fantasien sætter grænser.

Venture cup er en iværksætter organisation for tidligere og aktuelle universitetsstuderende, der står bag en række acceleratorforløb og konkurrencer, der alle har udviklingen for øje. De har også tilknyttet et mentorprogram til deres udviklingsforløb.

I februar 2014 startede Venture Cup sit mentorprogram for at yde støtte og vejledning til universitetsiværksættere i hele landet. Efterspørgslen har været stor, og med 156 tilmeldte hold er mentorordningen for universitetsiværksættere blevet den største i Skandinavien.

Human Shojaee, CEO i Venture Cup Danmark, forklarer at interessen for mentorordningen er stor:

”Vi vidste, at der var et behov for en mentorordning, da vi startede i 2014, men interessen og den feedback, vi har fået, har været overvældende. Noget af det mest iøjnefaldende er, at halvdelen af holdene er blevet CVR-registrerede, og ud af dem er de alle fortsat aktive, hvilket er banebrydende i sig selv for early-startups og noget, som vi kan takke vores mentorer for.

Erfaren mentor ændrede startups forretningsmodel
Steen Lohse
er en af mentorerne til dette års Venture Cup. Han er investeringsdirektør i Den Sociale Kapitalfond og bidrager med sin erfaring med udvikling og skalering af iværksætter-virksomheder i hele verden. Bag sig har han nemlig en lang karriere som både direktør, bestyrelsesmedlem og partner i en række virksomheder.

Derfor lå det ligefor, da han blev spurgt, om han ville være mentor for Venture Cup. Forinden har han været involveret i Venture Cup i flere år som jurymedlem til flere arrangementer, hvor han har været en del af vurderingen og udvælgelsen af de mest lovende startups. Steen Lohse har nu være mentor i knap halvandet år og er på sit andet startup, nemlig Tubusone, som har udviklet en digital forlænget finger, som kan bruges på tablets eller smartphones, så bevægelseshandicappede kan navigere rundt på touchskærme på lige vilkår med dem, der kan bruge deres hænder på normal vis. Tubusone fungerer uden tilknyttet software, men blot ved hjælp af et stempel, som styres af brugerens lufttryk i munden.

Og teamet bag Tubusone har været rigtigt glade for rådgivningen, fortæller de.

“Vi fik et helt andet perspektiv på vores forretning, som har dannet grundlag for vores videre arbejde med forretningsmodellen. Havde vi ikke haft dette møde, var vi formentlig ikke nået til, hvor vi er idag, så hurtigt som vi gjorde,” smiler Lizanne Svane der er medstifter af Tubusone.

Fordelen ved at have en mentor er, ifølge Lizanne Svane, at vedkommende kan give sit besyv med – helt objektivt – på processen samt på forretnings- og produktudviklingen.

“Steen Lohse har erfaring både som iværksætter og som selvstændig konsulent, så han formår at sætte sig ind i vores situation samt træde væk og være rådgivende, hvilket er meget vigtigt for vores forløb i den nuværende fase, vi er i,” lyder det fra Lizanne Svane.

Læs også: Sådan opfinder TubusOne en digital finger

“Jeg kan godt lide at holde mig skarp”
En af de ting Steen Lohse peger på, som værende givende for ham selv er, at han får en mulighed for at holde sig selv og sit netværk opdateret. Han sætter pris på kontakten til de unge og det samspil, der opstår på tværs af generationerne. Og så synes han, at det er interessant at beskæftige sig med andre forretningsgenrer end sin sædvanlige.

“Venture cup giver en indsigt i nye fagområder, end ens daglige, det er spændende, man holder sig skarp, og man får mulighed for at hjælpe unge mennesker- det er jo en en spændende proces,” udtaler han.

Derudover får han jo også selv plejet og udvidet sit netværk, påpeger han, både gennem kontakt med branchefolk, men også kontakten med de andre mentorer.

Giv det videre
Steen Lohse har haft en lang og succesfuld karriere, der overvejende har foregået på direktionsgangene i store firmaer verden over. Det har givet ham en masse oplevelser og erfaring, udtaler han, erfaring som han gerne vil dele ud af til de unge startups. Han oplever, at en af drivkræfterne bag mentorarbejdet, ligger i at udfordre sig selv og så glæden og stoltheden ved at se en ide, en virksomhed vokse op fra bunden og så vide, at man har været med til at forme og bidrage fra starten.

“Når man ser noget udvikle sig og blive en succes, så føler man en vis stolthed, så er der noget at fortælle børnebørnene, ikk,” kommenterer han.

Skriv et svar