Arkiver

MedtechNyheder

Dansk medtech-startup får europæisk blåstempling

Den danske medtech-virksomhed, Monsenso, er blevet CE-mærket og kan dermed cementere sig som en medicinsk platform og ikke bare en app.

Via din smartphone kan du indsamle data om din adfærd – noget mange apps benytter sig af. Men appen Monsenso er nu ikke bare en applikation på din telefon. Medtech-startuppen er et stykke medicinsk udstyr.

Monsenso har nemlig modtaget den såkaldte CE-mærkning. En europæisk blåstempling, der garanterer, at produktet opfylder alle væsentlige krav fra de europæiske lægemiddelstyrelser.

“At opnå denne certificering er en vigtig milepæl for Monsenso, siden vores mHealth-løsning er baseret på grundig forskning og allerede er blevet klinisk valideret. Vores mål med denne certificering er at blive betragtet som en medicinsk anordning og ikke bare endnu en app,” siger Thomas Lethenborg, administrerende direktør hos Monsenso.

Højt niveau af datasikkerhed
Monsenso er en såkaldt mHealth sundhedsplatform. Fokus ligger på depression, bipolare lidesler og skizofreni, men kan tilpasses til at dække forskellige psykiatriske lidesler. Platformens behandlingsmodel er dobbelt på den måde, at patienten indsamler adfærdsdata via sin telefon, hvor der også gives feedback, og klinikken overvåger patienterne gennem en web-portal.

“At have CE-mærkning og tilbyde et højt niveau af datasikkerhed er et krav fra vores kunder over hele kloden. Derfor er det vigtigt, at Monsenso kan skille sig ud fra alle andre applikationer, hvor der ikke findes klinisk evidens eller tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger,” siger Thomas Lethenborg.

Skriv et svar