Arkiver

NyhederSoftware

Dansk startup med i Next Step Challenge

Next Step Challenge dansk startupSidste års vinder af Next Step Challenge, TableGrabber.

Next Step Challenge har netop udvalgt 20 nye virksomheder til iværksætterkonkurrencen. Blandt disse 20 findes en enkelt dansk.

Europas største og mest ambitiøse entreprenør- og acceleratorprogram har i år fået over 370 ansøgninger fra virksomheder i 69 forskellige lande. Kun 20 af disse startups har fået en plads i iværksætterkonkurrencen. Startups fra Irland, Chile, USA, Rusland og en enkelt fra Esbjerg.

Det er danske Zertify, som har base i Esbjerg, der har fået en plads i programmet. Det er Claus Harbo fra Zertify ualmindeligt tilfreds med.

“Den velkomst, vi har oplevet, har ganske enkelt være fantastisk. Organisationen bag Next Step Challenge har vist sig meget kompetente og deres koncept med at bygge et iværksættermiljø med adgang til SE, mentorer, universiteter, finansiering og ikke mindst erhvervslivet er livgivende for en virksomhed, som vores,” siger han.

I år har iværksætterkonkurrencen har udvidet paletten for deltagerne, så den nu rummer både et Smart Energi og Digitaliseringsspor og et spor for Lyd og Home integration. For Zertifys vedkommende betyder det, at virksomheden lander i kategorien for Smart Energi og Digitalisering, da Zertify laver et metode standardsoftware til håndtering af certifikater, som er særligt relevant i offshore-branchen.

Virksomhederne skal være klar til at flytte til Esbjerg og Holstebro, hvor programmets faciliteter befinder sig, og derfor er Zertifys lokalitet i den mindre skala på ingen måde en hindring for firmaet i denne henseende. Virksomhederne, der deltager i Next Step Challenge, skal nemlig flytte til Esbjerg og Holstebro en måned inde i programmet og opfordres til at blive i området efter programmet på grund af investorer, adgang til konsulenter og netværk.

Siden 2014 har lige knap 900 virksomheder over hele verden søgt om optagelse i Next Step Challenge og muligheden for at vinde hovedpræmien på to millioner danske kroner. Herunder kan du se en oversigt over dette års deltagere.

Deltagerne i dette års Next Step Challenge:
Smart Energy & Digital Solutions 2016 i samarbejde med SE:
Qarnot Computing (Frankrig), Telewander (Chile), Bizbase (Irland), Zertify (DK), Okeanos Technologies (USA), Remote Eye (Spanien), DFT (USA), Sensewaves (Frankrig), iLumens (InnoSys) (USA), EEme (USA), Anyone (Finland), Shared Electrics (Schweiz).

Sound & Home Integration 2016 i samarbejde med Bang & Olufsen A/S:
Kanoa (USA), Linguoo (Argentina), Branto (USA), Soledge (Frankrig), Cinemood (Rusland), Zylia (Polen), Tracktl (Frankrig) & Instamic (USA).

Skriv et svar