Arkiver

NyhederPlatform

Februar er højsæson for fastfood: Danskerne siger pyt med kuren

I følge Rune Risom fra Hungry.dk er februar den måned på året, hvor danskerne siger ‘pyt’ til januars slankekure og indleder fastfood-branchens højsæson i stedet.

Selvom januar traditionen tro er forbundet med nytårsfortsætter om slankekure og sundere spisevaner, så udjævner februar fastfoodbranchens magre måned sig så snart, kalenderen viser februar.

»Så snart vi er ude af fitness-januar, ser vi, at folk holder sig inden døre og hellere foretrækker en pepperoni-pizza frem for end en omgang push-ups. Ser vi bort fra 1. januar, der er branchens ubetinget største dag, ser vi den største stigning fra måned til måned mellem januar og februar«, udtaler Rune Risom, direktør for Hungry.dk.

Vi skal sige mere “pyt”
I følge stress-coach Bjarne Toftegård er det paradoksalt nok rigtig sundt for os at sige ‘pyt’ til flere ting i vores hverdag. Nøjagtigt som vi gør, når vi skipper fitnesscenteret for en pizza på sofaen.

»Vi bliver stressede, når virkeligheden ikke er, som vi gerne vil have den skal være. Vi har to muligheder: Den ene er at lave om på virkeligheden. Den anden er, at vi laver om på, hvordan vi gerne vil have, at tingene skal være, til hvordan de i virkeligheden er. Vi kan enten agere eller acceptere – og hvis ikke vi gør det, oplever vi stress. At sige ’pyt’ er en fantastisk måde at acceptere omstændighederne på«, uddyber Bjarne Toftegård i en pressemeddelelse.

Han er ikke i tvivl om, at danskerne bør blive bedre til at ‘pytte’:

»Vi danskere burde blive bedre til at ’pytte’; give slip og slappe af. Sydeuropæere er langt bedre til det, end vi er. Jeg tror bevidstheden og behovet er stigende, men udfordringen er at ændre indgroede vaner. Det er en on-going process. Så hvis man vil have nogle ændringer i sit liv, så skal man have ændringerne ind i sin hverdag«, mener Bjarne Toftegård.

Skriv et svar