Arkiver

NyhederPlatform

WedBox: Ny dansk app samler bryllupsminder i tusindvis

WedBox Bryllup Trendsonline

På under et år har 1500 danske brudepar benyttet startuppet WedBox’s app, der samler bryllupsbilleder online. App’ens potentiale rækker, ifølge stifterne, langt ud over Danmarks grænser.

Et bryllup, masser af gæster og næsten lige så mange smartphones. Det betyder et hav af billeder, men måske får brudeparret dem aldrig at se. Det gør det danske startup, WedBox, noget ved med deres app, der samler billeder fra brugernes bryllupper.

”Brudeparrene bruger mange penge og meget tid på at planlægge deres bryllup, og det har kæmpe værdi for dem at få indsamlet alle de små unikke historier fra brylluppet,” siger medstifter i WedBox, Casper Grønbjerg, og fortsætter:

”Vores app samler de sjove, de skæve og de romantiske billeder på et sted. 5 år efter brylluppet er det de billeder, der genskaber stemningen fra dagen.”

Den løsning har 1500 brudepar benyttet, siden app’en blev lanceret sidste forår af iværksætterne Casper Grønbjerg og Michael Noe. Til dato er 225.000 billeder blevet delt via app’en.

Fra engangskameraer til app
Ideen til WedBox opstod, da de to iværksættere mindedes de fester, hvor der på bordene stod engangskameraer, som gæsterne kunne benytte.

”Det gav jo helt unikke billeder, og det koncept har vi ganske enkelt gjort digitalt. På sigt skal konceptet bredes ud, så det ikke kun er bryllupsbilleder, men også de særlige billeder fra blandt andet skiferier, firmafester og runde fødselsdage,” siger Michael Noe.

App-konceptet leder nu efter små private investorer. Indtil videre har WedBox modtaget 700.000 kroner i investering, og de er i dialog med Vækstfonden.

”Vi oplever stor efterspørgsel og et eksplosivt potentiale for at udvikle vores service endnu mere og til andre lande. Men for at nå de højder mangler vi fortsat et par investorer. Vi har et fantastisk skalerbart projekt og vores timing på det Europæiske marked er helt perfekt. Vi forventer, at vi kan 10-doble værdien af WedBox på to-tre år,” siger Casper Grønbjerg og udtaler afslutningsvis:

”Det seneste år har vi oplevet, hvor glade virkelig mange brudepar og deres gæster har været for app’en, og efterspørgslen fortsætter med at stige. Vi kan se, at vores koncept er super stærkt.”

Fakta

  • Bryllupsbillede-app lanceret i maj 2015. Siden er app’en installeret 23.000 gange, 1500 brudepar har oprettet deres bryllup i app’en, og 225.000 billeder er lagt op.
  • Er finansieret af private investorer og i dialog med vækstfonden om et vækstlån.
  • Samarbejder med Bryllup.dk. App’en er kompatibel med både iPhone og Android.
  • I 2014 blev der ved knap hver femte af alle amerikanske bryllupper brugt en foto-app.

Skriv et svar