Arkiver

Nyheder

Aalborg vil skabe bedre vilkår for iværksættere

Aalborg vil give ledige adgang til dagpenge, mens de starter en virksomhed op. Forslaget er fremsat af Per Clausen fra Enhedslisten, der selv er bosat i Aalborg.

Aalborg vil gøre det nemmere for potentielle iværksættere at komme i gang, ved at lade dem fortsætte på dagpenge, selv efter virksomheden er registreret.  Ideen er opstået med tanke på arbejdsløse akademikere, der kan have svært ved at finde jobs i det nordjyske. Per Clausen fra Enhedslisten mener, at det kan være vejen frem for de arbejdsløse.

“I dag kan man godt give folk på dagpenge et iværksætterkursus, og det gør vi også, men når de så tager næste skridt og registrerer en virksomhed, så mister de retten til dagpenge. Det kan godt afholde mennesker med en god idé fra at afprøve den,” siger Per Clausen til Avisen.dk.

Men for at Aalborg kan føre ideen ud i livet, kræver det at Christiansborg godkender den, som et “frikommuneforsøg” for Nordjylland.

John G. Nielsen fra Beskæftigelsesudvalget i Aalborg håber på, at det kan blive en realitet og opfordrer regeringen til at give det en chance.

Dansk iværksætterforening er skeptisk

Dansk Iværksætterforening er til gengæld ikke udelt begejstret for initiativet. Formanden Christian Walther Øyrabø indikerer til Avisen.dk en frygt for, at adgangen til dagpenge kan ende med at være drivkraften for de nystartede virksomheder- ikke skabertrangen. Og det mener han vil være, at gøre iværksætterne en bjørnetjeneste. Han mener, at det at være iværksætter, skal komme fra hjertet. Man skal ville det og man skal mene det.

Han påpeger, at Aalborg skal passe på med, at se det som en bred løsning for de ledige, men snarere fokusere på at finde frem til de reelle ildsjæle og så hjælpe dem godt i gang.

“Man skal på en eller anden måde have det i hjertet for, at man bliver en succesfuld iværksætter. Så det gælder om at plukke dem i massen, som har det liggende under overfladen og så gøde den iværksættertrang,” siger han.

Skriv et svar