Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

NyhederSoftware

SEED Capital investerer i fitness til din smartphone

Motosumo rykker ud i overhalingsbanen med investering fra SEED Capital i ryggen. De samme har tidligere investeret i det succesfulde Endomondo, som blev solgt sidste år.

SEED Capital er den største venturefond i Danmark inden for pre-seed og seed segmentet, og er specialiseret i at identificere og udvikle nye og innovative teknologivirksomheder. SEED Capital forvalter i dag over 2 milliarder kroner og har omkring 70 selskaber i sin portefølje. Nu har de kastet kærligheden på fitness-startuppet Motosumo.

“Markedet flyder over med wearables. Motosumo tilbyder i stedet et avanceret produkt uden brug af hardware og dyre dimser – men derimod bygget til at bruge på din smartphone,” lyder det fra SEED Capital.

Motosumo har over de sidste tre år udviklet et system til løbe- og ganganalyse baseret på kropsmonterede bevægelsessensorer. Systemet er baseret på avanceret analyse af sensordata og modellering af bevægelsesfysik. I løbet af de seneste to år har metoden været anvendt på universiteter, træningslejre, eksklusive sportsbutikker, fysioterapeuter, test centre og elite-sportsudøvere.

Deres mission er at inspirere flere til at træne intelligent og dermed udnytte deres fulde potentiale – om man så er elitesportsudøver eller løber 5 km én gang om ugen. Med Motosumos teknologi tror virksomheden på, at kunne overflødiggøre sportsure, ekstraudstyr og sensorer, ved at samle det hele på én enhed, nemlig telefonen.

Motosumo består af et team af ingeniører og fysikere fra blandt andet Haldor Topsøe med en dokumenteret historik inden for matematisk modellering, samt professionel triatlet og Danmarksmester i triatlon, Allan Steen Olesen. Allan har en marketing baggrund og en stor indsigt i, hvordan professionelle atleter træner – en kombination, som Motosumo drager fordel af i udformningen af deres produkt, fortæller de.

“Med forventningen om, at der i løbet af 2016 vil være mere end 2 milliarder smartphone brugere i verden og et meget stort markedspotentiale har vi valgt at investere,” udtaler SEED Capital.

Skriv et svar