Arkiver

GuideNyhederSoftware

Anette Nørgaard fra Microsoft: Jeg kan ikke arbejde i en lille kasse

Da Anette Nørgaard, Nextgen AMM i Microsoft, startede sin karriere i slutfirserne, var det ikke med målet om at blive iværksætter. Det var med et mål om at gå glad på arbejde hver dag.

Anette Nørgaard er ansvarlig for Microsoft Danmarks støtte til startupmiljøet blandt andet i kraft af Bizspark-programmet og Dreamspark for studerende. Hun startede sin karriere tilbage i ’86/’87, hvor hun blev ansat som IT-assistent hos Nordjyllandsværket.

“Jeg var IT-ansvarlig og sad og samlede computere. Jeg var på Mainframe, og en af de få der lærte at programmere i et 4. generationssprog. Så jeg var faktisk udvikler og udviklede også nogle store systemer,” fortæller hun.

Anette Nørgaard havde været hos det nordjyske kraftvarmeværk i 5 år, da hun blev spurgt, om hun ville til samtale ved GlaxoSmithKline.

“Men jeg skulle ikke flytte til sjælland, hvad tænkte de på?! Men de bød på kaffe. Jeg tænkte okay, hvorfor ikke? Tog til Sjælland og kom ud derfra med en kontrakt i hånden. Så det var meget impulsivt.”

Her var hun hos medicinalfirmaet i 7 år.

Få opgaver blev alt for meget

“Efter de 7 år tænkte jeg, der var tid til at prøve noget nyt. Igen var jeg ansvarlig for IT og fik utrolige friheder. Kørte forskellige produkter og projekter. Spændende virksomhed og stor virksomhed. Igen en stor virksomhed, så hvad var mere naturligt end at søge til en ny stor virksomhed,” forklarer Anette Nørgaard.

Hun søgte et job hos Novo Nordisk, fordi virksomheden samme år var blevet fremhævet for at være den driftsmæssigt mest effektive. Hun fik jobbet, og nåede at være der i to dage før hun sagde op igen.

“Havde jeg nu tænkt mig om, så ville jeg jo havde vidst, at når man er driftsmæssig effektiv, så er det faktisk, fordi du lynhurtigt kan komme op i gear, hvis en medarbejder smutter. Det er ligesom en fabrik. Meget let at skrue på små dimser. Så det man gjorde i Novo, det var at tage nyuddannede ind, som de lærer op i små områder af gangen. Og det blev simpelthen for kedeligt for mig,” forklarer Anette Nørgaard.

Hun uddyber:

“Altså min hjerne kunne slet ikke kapere, at jeg skulle sidde med meget få ting. Jeg ville det hele! Så da jeg kom og sagde, at jeg da bare kunne tage ansvaret for hele Office-pakken – for den kendte jeg ud og ind, havde undervist i den og så videre. Så gloede de på mig, som om jeg var åndssvag. Jeg kunne få stavekontrollen i Word. Man blev delt op i små dele. Det kunne jeg simpelthen ikke og sagde op.”

Anette Nørgaard var dog bundet til sin kontrakt med Novo Nordisk i en måned, hvor hun fortæller at hun kedede sig bravt.

“Jeg var nødt til at blive. Man havde sådan nogle stempelkort og skulle være der i 7 timer om dagen. Men efter 3 timer var jeg jo færdig, og hvad skulle jeg så lave resten af tiden. De andre kunne ikke forstå, at jeg allerede var færdig, men jeg var jo vant til at arbejde i et helt andet tempo. Jeg har altid har 1000 bolde i luften og masser af engagement. Pludselig skulle jeg lave ingenting.”

Corporate-job fødte ideen om startup

Da Anette Nørgaard havde sagt op i Novo Nordisk, snakkede hun med Mogens Nørgaard, der på daværende tidspunkt var chef i Oracle. Hun tog derud, drak en kop kaffe med ham “Og inden jeg gik ud, havde jeg underskrevet en kontrakt. Det er meget sådan mit liv har været. Jeg har egentlig aldrig søgt stillinger,” fortæller hun.

I Oracle blev den stilling hende og eksmanden Mogens Nørgaard arbejde i nedlagt, og de fik nye stillinger, der slet ikke var dem. Så opstod tanken, at det de lavede før, var der stadig brug for – så hvorfor ikke bare starte en virksomhed, som lavede netop dette – Miracle.

“Så det var ikke den store banebrydende beslutning,” forklarer Anette.

“Og det gik godt fra dag ét, bortset fra alle de uforudsete problemer alle støder ind i som startup. Men vi klarede den jo.”

Anette Nørgaard arbejdede i Miracle i over ni år, inden hun i 2009 blev skilt fra medstifter Mogens Nørgaard og gik ud af virksomheden. Herefter blev hun tilbudt 29 job i erhvervslivet og valgte at blive en del af Microsoft Danmark.

1 kommentar

Skriv et svar