Arkiver

NyhederRobot

Universal Robots fordobler væksten i 2015

I forbindelse med det netop offentliggjorte regnskab, beviser Universal Robots endnu engang at fremtiden hører robotterne til. Odense-virksomheden oplever stor succes og har i forhold til 2014 opnået en vækst på 91 procent.

Universal Robots vækster derudaf. Det beviser regnskabet for 2015, som afslører, at virksomheden har oplevet en fremgang på hele 91 procent på blot et år.

Virksomheden beviser sit og robotverdenens værd med en omsætning på 418 millioner kroner for 2015. Ikke nok med det, så lyder deres resultat før skat på 65,4 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 122 procent sammenlignet med 2014.

Robot-virksomheden har dermed både øget omsætningen og mindsket omkostningerne per robot, og har vist sig mere effektive i 2015, eftersom stigningen i overskuddet overgår væksten i omsætningen.

Opkøbernes stærke tiltro til cobots-markedet
Universal Robots var de første, der introducerede verden for samarbejdende robotter med opfindelsen af de såkaldte ‘cobots’. Kort sagt er cobots billige robotter, der er nemme at opstille og simple at programmere. De fungerer som en samarbejdspartner, der arbejder side om side med produktionsmedarbejderne for at forbedre kvaliteten og øge effektiviteten.

Virksomheden blev i foråret 2015 opkøbt af den kapitalstærke amerikanske gigant, Teradyne, for et beløb på knap 1,9 milliarder kroner, hvilket var et tydeligt udtryk for den nye ejers forventninger til markedet for cobots.

Fastholder ambitiøs strategi
Teradyne holder fast i strategien om ambitiøst at investere i at bibeholde Universal Robots meget markante forspring på markedet. I 2015 ansatte de nye robotudviklere, som bidrog til næsten en fordobling af antallet af medarbejdere i Universal Robots udviklingsafdeling i Odense.

Også nuværende CEO i Universal Robots, Enrico Krog Iversen, forklarer sine forventninger til en fortsat vækst i markedet for cobots.

“Vi forventer, at markedet for samarbejdende robotter vil vokse med mindst 50 procent årligt i de kommende år, ikke mindst i kraft af den korte tilbagebetalingstid, der ofte er mindre end 12 måneder,” siger Enrico Krog Iversen, CEO i Universal Robots.

”Vi er klart markedsledende og har øget vores investeringer i teknik, salg og kundesupport for at øge dette forspring. Selv om jeg senere i år fratræder som CEO for at overgå til en konsulentfunktion hos Universal Robots, er jeg overbevist om, at vi i Universal Robots fortsat vil arbejde efter vores  strategi baseret på tre nøgleord: Fokus, enkelthed og kompromisløs udførelse,” fortsætter han.

Universal Robots har siden 2012 øget sine årlige salgstal med 75 procent i gennemsnit, og i dag leverer virksomheden de færdige robotter til mere end 200 forhandlere. De 200 forhandlere fordeler sig således over kontinenterne: 45 procent til Europa, 30 procent til Nord- og Sydamerika og 25 procent til Asien.

Skriv et svar