Arkiver

Nyheder

Danmark er stadig Europas mest digitale land

Europa-Kommissionens nyeste indeks for virksomheders og det offentliges digitalisering i medlemslandene har placeret Danmark i toppen. Faktisk er Danmark det førende land i Europa på listen over digitaliserede lande.

Danmark er gode til at følge med udviklingen og inkorporere de teknologiske fremskridt i virksomheder. Derudover er den offentlige sektor også digitaliseret i Danmark.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen er glad for placeringen;

”Den digitale udvikling bevæger sig rigtigt hurtigt i disse år, og det er afgørende, at vi har gode rammevilkår for, at virksomhederne kan udnytte de nye muligheder til at skabe vækst. Jeg er derfor glad for at se, at Danmark fortsat er helt i front i Europa på et så afgørende område,” udtaler han.

Men han mener dog ikke, at vi som land skal læne os tilbage og slappe af. Han ønsker mere digitalisering hos de små og mellemstore virksomheder, så vi forbliver et land i positiv udvikling.

”Mere end en tredjedel af danske små og mel­lemstore virksomheder anvender dog kun IT i begrænset omfang. Industrialisering 4.0 og digital vækst, herunder udnyttelse af nye muligheder gennem for eksempel øget automatisering og bedre udnyttelse af data, bliver afgørende for virksomheder og borgere i Danmark. Her skal vi formå at bruge vores førerposition til at gribe de nye digitale muligheder. Og det er afgørende, at vi som regering får skabt gode vækstvilkår, så vi understøtter den digitale udvikling – og får et ’Danmark i vækst,'”uddyber han.

Placeringen som førende digitalt land i Europa bygger på det såkaldte Digital Economy and Society Index, i daglig tale, DESI. Indekset måler landenes digitalisering på baggrund af udbredelsen af bredbånd, integration af digital teknologi i virksomheder, borgernes digitale kompetencer, samt brugen af internettet og digitalisering i det offentlige.  Og tallene viser, at Danmark generelt klarer sig godt på de forskellige hovedområder sammenlignet med vores nordiske naboer.

1 kommentar

Skriv et svar