Arkiver

NyhederSoftwareUngt Tech

Ny bootcamp for kodere: “Når man presser folk, opstår der noget særligt”

Nicolas Feer er halvt fransk og halvt dansk. De to ting kombinerer han nu ved at starte det franske bootcamp-koncept Le Wagon op i Danmark. Bootcampen henvender sig til iværksættere og andre ildsjæle, der ønsker at lære at programmere.

Le Wagon bygger på princippet om ‘code bootcamp’, som opstod i USA for en 4-5 år siden. Nicolas Feer påpeger, at det er problem for iværksættere at finde folk med de tekniske færdigheder til at realisere deres idéer.

“Der mangler udviklere overalt. Ikke mindst i Danmark. Så der er rift om dem, og skulle man finde nogen som ny startup, er der stor sandsynlighed for, at man ikke har råd til at ansætte dem,” uddyber han.

Derfor mener Nicolas Feer, at konceptet med bootcamps er en holdbar løsning på problemet med manglende it-kendskab. Han påpeger nemlig, at en bootcamp er tilpasningsdygtig og derfor kan justeres efter den moderne teknologis udvikling. Med en bootcamp kan man lære en masse efterspurgte færdigheder på meget kort tid, siger han. For eksempel at kode sin egen webapp fra bunden, på 9 uger, uddyber han.

“Le Wagon eksisterer for at give tekniske færdigheder til kreative mennesker. I en alder hvor det aldrig har været nemmere at skabe digitalt indhold, er der alt for få steder, som nybegyndere kan henvende sig for at lære kode, ‘best practice’ samt tankegangen for at blive en god ‘web developer’. Selv hvis man ikke bliver udvikler efterfølgende, er det en kæmpe fordel at kunne tale udviklernes sprog og have forståelse for deres problemstillinger og processer,” udtaler Nicolas Feer.

Startede selv som elev

Nicolas Feer er selv tidligere elev hos Le Wagon i Paris. Efter et par omtumlede år på universitetet, greb han chancen, da han blev tilbudt en praktikplads hos et stort reklamebureau i Paris. Efter praktikken blev han ansat og arbejdede hos dem i 4 år. Men han fortæller, at han ikke rigtig følte sig hjemme i systemet i den store virksomhed og at interessen for det digitale trak. Derfor tog han springet og meldte sig som elev.

“Jeg har altid interesseret mig for den digitale verden, og jeg begyndte at søge hen mod en hel anden boldgade, både hvad angår jobbeskrivelse men også arbejdskultur. Der lokkede digitale startups på begge fronter, og jeg meldte mig som elev til Le Wagon.”

Hans oplevelse af forløbet var intenst. Ifølge ham var det en periode i højeste gear, fyldt med udfordringer. Men han fortæller også om et tæt og givende fællesskab, som efterfølgende har udviklet sig til et tæt netværk af ligesindede kontakter.

Derfor mente han også, at Le Wagon kunne være noget for Danmark.

“Da jeg besluttede mig for at flytte tilbage til København undersøgte jeg hvilke muligheder, der er for folk, der gerne vil lære at kode og opdagede, der ikke rigtigt var et tilsvarende tilbud i Danmark. Jeg vidste jo godt, der var en stærk digital kultur i København, og jeg hørte fra mine danske venner, der arbejder i branchen, hvor stor manglen på udviklere i Danmark er,” uddyber han.

Nu sidder han i kontorfællesskabet Rocket Labs i København, og arbejder videre med sin vision om tech og udvikling.

“Der opstår elektricitet!”

Nicolas Feer får selv meget ud af arbejdet med Le Wagon, fortæller han. Han finder det spændende at være med i den udvikling, der foregår på tech-området.

“Det er spændende at være en del af en bevægelse for at demokratisere teknologien og tillade flere at komme til at præge udviklingen,” udtaler han.

Men det er ikke kun udviklingen og teknologien, der tiltrækker ham ved konceptet. Det er også samværet med mennesker, der brænder for noget og for at lære, der motiverer ham. Og ikke mindst de ideer og tankeprocesser, der kommer ud af en sådan kreativ smeltedigel.

“De mennesker, sådan et undervisningstilbud tiltaler er nysgerrige mennesker, som ikke er bange for en udfordring og stille sig uden for deres ‘comfort zone’. Det er business studerende med en idé, de virkelig tror på, ingeniører som er trætte af det 20. århundredes arbejdskultur. Kreative mennesker, der lever for at skabe. Folk fra start tyverne til fyrrerne, mænd og kvinder, potentielt fra mange forskellige lande. Når man stiller så intens en udfordring for så forskellige mennesker, så er der fandme elektricitet i lokalet,” fortæller han begrejstret.

Det inspirerer ham. Det var det, der motiverede ham og lagde grundlaget for hans ‘crush’ i Paris, og det vil han gerne være med til at give tilbage til de nye elever.

Skriv et svar