Arkiver

Content PartnereCoworking spacesGuideIværksætterlivNyhederRekruttering

Stifter af Plan Penny fandt medstifter på sit kontorfællesskab

Plan Penny medstifter Trendsonline

Marie Kjær Hansen flyttede ind i kontorfællesskabet Rainmaking Loft, fordi hun havde brug for mere struktur i sit arbejdsliv og mennesker omkring sig. Det fandt hun i det nye kontor – og tilmed en ny medstifter i virksomheden.

Stifteren af det danske startup Plan PennyMarie Kjær Hansen, var efter eget udsagn en enlig ulv, da hun flyttede ind i kontorfællesskabet Rainmaking Loft. Hun havde netop brudt med sin tidligere medstifter i virksomheden og havde egentlig besluttet ikke at bruge penge på en kontorplads, da økonomien var stram. Derfor brugte Marie Kjær Hansen i en periode sin stue som kontor. Når hun trængte til selskab, frekventerede hun nogle af Københavns mange cafeer. Men det var bare ikke rigtig nok selskab for Marie Kjær Hansen, der valgte at trodse sit pressede budget.

“Jeg havde simpelthen brug for mere struktur og følelsen af liv. Jeg havde brug for ligesindede omkring mig, og da jeg så besøgte Rainmaking Loft, følte jeg mig hjemme med det samme,” fortæller Marie Kjær Hansen.

Rainmaking Loft er drevet af firmaet Rainmaking, som siden 2006 har specialiseret sig i udvikling af startup-virksomheder. Rainmaking Loft åbnede i Danmark i foråret 2015. Konceptet startede oprindeligt i London, og siden indtog det også Berlin. I dag er kontorfællesskabet blandt Københavns største og er dedikeret til tech-startups.

Filip Jakobsen Plan Penny Trendsonline

Fandt ny medstifter i kontorfællesskabet

Kort efter Marie Kjær Hansen var flyttet ind i det nye kontorfællesskab, faldt hun i snak med UX og Interaction Designer Filip Jakobsen. Marie fortalte Filip om sit startup og koncept – et projektstyringsværktøj målrettet kreative freelancere og små virksomheder, der ikke er super tech-savvy. Det skal være nemt at bruge og lækkert designet, forklarer Marie.

“Han var vild med ideen! Men da jeg så viste ham designet, var han bestemt ikke imponeret,” lyder det ærligt fra Marie Kjær Hansen, der selv havde stået for designet.

Efterfølgende blev Filip ved med at komme med gode ideer til designet. Stort set hver dag var han forbi eller lagde en seddel med et tip til optimering.

“Til sidst måtte jeg bare spørge ham: Hvad er det egentlig du vil? Det førte til, at han gav mig et tilbud om hjælp – til en alt for høj pris. Det kunne mit budget slet ikke holde til. Men det førte til, at vi tog nogle snakke og besluttede, at Filip skulle træde ind i virksomheden som medstifter i stedet,” siger Marie og uddyber:

“Alt gav meget mere mening efter vi blev medstiftere.”

Siden er holdet vokset og skrumpet flere gange, og stort set alle ansatte har været fra Rainmaking Loft kontorfællesskabet.

“På et tidspunkt snuppede vi en studerende udvikler fra nogle andre herude, da de blev færdige med at udvikle. En anden gang flyttede et startup ud af kontorfællesskabet, men en af deres medarbejdere var så glad for at være herude, at hun rigtig gerne ville blive. Heldigvis passede det med, at hun kunne arbejde for os,” smiler Marie og siger afslutningsvis:

“Stedet tiltrækker mennesker, som vi gerne vil omgås og teame op med.”

Læs også: Brug dit kontorfællesskab til rekruttering: Folk kender jo allerede kulturen