Arkiver

NyhederSoftware

Dansk anti-stalker app er nr. 1 i App Store

bange kvinde

En ny dansk anti-stalker app følger danskerne trygt hjem om natten. 4 dage efter lanceringen ligger appen som nummer 1 i App Stores ‘Social Networking’-kategori.

Du har sikkert prøvet at gå hjem i mørket en sen aften. Pludselig hører du en lyd, og det går op for dig, at du er helt alene i et meget dårligt oplyst område- og lød lyden ikke lidt som fodtrin? På nuværende tidspunkt er du måske ved at finde din mobil frem for at ringe til nogen, men til hvem? Watcher er en ny app til mobilen, der skal gøre dig mere tryg på vejen hjem.

Watcher lader dine venner følge dig virtuelt hjem, når du går alene, og det er mørkt. Appen er i stand til at opdage, hvis der sker noget på vejen, for eksempel ved at du pludselig begynder at løbe eller får dine hovedtelefoner revet ud, og så alarmerer den automatisk dine ‘watchers’, hvis du ikke svarer inden for 30 sekunder.

“Vi forsøger at løse den utryghed, som mange føler, når de går alene hjem efter mørkets frembrud. For eksempel offentliggjorde Magasinet Woman en undersøgelse i februar, som viste, at 89% af deres læsere er bange for at gå alene om aftenen. Det er et enormt udbredt problem – selv i DK, som er blandt verdens tryggeste lande,” fortæller Stefan Bech, stifter af Watcher.

Watcher kan bruges på tre forskellige måder

  1. Socialt mellem veninder: Med gruppefunktionen kan en flok veninder følge hinandens tur hjem fra byen, imens de kan snakke sammen i den indbyggede chat. Hvis én i gruppen udløser alarmen, vil de andre straks få besked.
  2. På tomandshånd med en udvalgt: Watcher er et alternativ til at sende en sms eller ringe en ven op, når man går hjem alene. Appen giver automatisk besked, når man tager af sted, og når man når frem, og brugerens udvalgte fortrolige kan følge ham eller hende på kortet hele vejen.
  3. Privat: Hvis brugeren ikke ønsker at dele sin lokation – eller hvis det er sent, og man ikke ønsker at vække nogen unødigt, så kan man også vælge at gøre sin tur privat. Herved vil ens watchers kun få besked og se ens lokation, hvis der sker noget med en undervejs, og alarmen udløses.

Stefan Bech har en baggrund i den digitale branche som partner i Hello Group. Før han stiftede Watcher, var han med til at stifte Wantr.com, en shopping-app. Resten af teamet er en international flok fra Danmark, USA, Portugal og Hviderusland. Indtil videre har de fået en halv million i finansiering fra SpeedUp, et EU-støttet accelerator-program i Hamburg, men ellers har de selv finansieret udviklingen.

Mange “panic buttons”

Selvom der findes masser af apps, der skal gøre hjemturen tryggere, mener Stefan Bech dog ikke, at de som sådan er direkte konkurrenter. Han bygger det på, at mange af de andre apps fungerer som såkaldte “panic buttons”, hvor brugeren selv skal udløse alarmen. Watcher behøver derimod ikke udløses manuelt, men har nogle triggers indbygget, som automatisk holder øje med, om brugeren for eksempel pludseligt begynder at løbe, stopper uventet op, får revet høretelefoner ud og den slags.

Den nærmeste konkurrent er Companion, fortæller han, som har mange tilsvarende features som Watcher. Forskellen ligger i Watchers sociale aspekt, forklarer Stefan Bech.

“Watcher er tænkt som en social app til grupper af veninder, der kan følge hinanden virtuelt hjem på kryds og tværs, imens man er i kontakt med hinanden via en indbygget chat. Og noget kunne tyde på, at vi ramte en nerve. Kun 4 dage efter lanceringen var vi kravlet op på en 5. plads i App Store og lå nr. 1 i Social Networking,” uddyber han.

På nuværende tidspunkt fokuserer Watcher på deres brugere frem for indtægterne. Produktet er i højsæde, og de pusler allerede med flere ideer til nye features.

” Vi går efter brugerne. Så må vi se henad vejen. Der kunne være en ridesharing model, hvor man bliver matchet op med en anden person, der skal i samme retning, så man kommer hjem på en bekvem, billig og også mere tryg måde, fordi man ikke kører alene med en fremmed taxichauffør,” forklarer Stefan Bech.

Watcher er indtil videre kun lanceret i Danmark, men planerne er at udvide til de andre skandinaviske lande og derefter Nordeuropa.

1 kommentar

Skriv et svar