Arkiver

FintechNyheder

Dansk hus købt med bitcoins

Et hus i Mørkøv blev første hus i Skandinavien købt med bitcoins.

Danske Coinify stod bag transaktionen. 117 bitcoins. Så meget betalte en køber for et hus i Mørkøv på nordøstsjælland, som samtidig blev det første hus i Skandinavien, som er købt med ‘cryptocurrency’. Det skriver det danske startup Coinify, som faciliterede transaktionen.

Huset til de 117 bitcoins – svarede til cirka 290.000 kr. – blev formidlet af ejendomsmægleren Just-Sold.

“Vi er meget tilfredse med at være den første ejendomsmægler i Norden, der bruger en blockchain-currency i en ejendomshandel. Som en innovativ virksomhed er det kun naturligt for os at være åbne overfor nye teknologier og at tage innovative skridt – også indenfor betalingsmetoder. Det er en del af vores forretnings DNA”, siger Jesper Jørgensen, CEO i Just-Sold.

Køberen vil ikke have sit navn frem, men er ifølge Coinify en firstmover på bitcoin-området, der har erhvervet sig de 117 bitcoins gennem lang tids såkaldt ‘mining’.

Ifølge Joosep Vahtras, Compliance Manager i Coinify, er bitcoin-transaktioner bedre sikret mod hvidvaskning end kontanter – eksempelvis når der skal handles hus.

Skriv et svar