Arkiver

IoTNyheder

Internet of Things: ”Rammerne er der – så kom i gang”

Nikolaj Møbius, it-konsulent, Roskilde Universitet har en klar besked til iværksættere inden for Internet of Things. Der er efter hans mening ingen grund til at vente på standarder udstukket fra de store virksomheder. Rammerne er der, der er masser af teknologi at arbejde med, så kom i gang med at udvikle, forske og innovere.

Nikolaj Møbius, it-konsulent, Roskilde Universitet har arbejdet med Internet of Things længe. Så længe at det først senere blev til et begreb. Han oplever, at dansk erhvervsliv langsomt er ved at åbne øjnene for ”Internet of Things” forkortet til IoT, men vilkårene for forskning og innovation kunne være bedre.

”Danmark har et kæmpestort udviklingspotentiale inden for IoT, men danske virksomheder skal være mere modige og turde innovere og udvikle også selv om, det nogen gange ikke giver noget resultat. Man skal være forberedt på at gå mange gange over åen efter vand. Det er aldrig spildte kræfter, og det viser sig ofte at være værdifuld viden og udvikling i andre sammenhænge,” siger Nikolaj Møbius.

Han opfordrer desuden iværksættere med interesse for Internet of Things til at begynde udvikling og innovation af nye produkter med det samme i stedet for at vente på faste standarder.

”Man skal fokusere på at gøre produktet fleksibelt og ikke kun udvikle låst fast til en standard. Det skal være agilt.”

Nikolaj Møbius underviser de studerende fra Roskilde Universitet i kreativ designproces og udvikling af prototyper inden for Internet of Things, og hans studerende arbejder ud fra den eksisterende internet-infrastruktur, når de udvikler.

Fjern blikket fra bundlinjen

Internet of Things er ifølge Nikolaj Møbius ikke noget, vi har behov for, men noget som kan give kæmpe fordele. Når vi lærer mulighederne i Internet of Things at kende, åbner der sig en ny verden. Derfor kan man under opbygningen godt komme til at samle for meget data og måle en ekstra ting, som først giver mening senere.

”Hvis Danmark skal være i front med udvikling inden for IoT, skal virksomhederne, det offentlige samt regeringen fjerne blikket fra bundlinjen og give udviklerne, iværksætterne og forskerne frie hænder til at udforske potentialet inden for IoT,” siger Nikolaj Møbius, der mener, at den danske udviklingsmodel åbner for mange muligheder.

”Vi har en kæmpe fordel ved, at vi tør flippe ud og tænke utraditionelt. Vi har en tradition for at eksperimentere, forske og udvikle under frie rammer. Det åbner for tilfældige opdagelser, og det er vigtigt i udviklingen inden for IoT,” siger Nikolaj Møbius, der mener, at man let kan komme til at tænke på Internet of Things som egnet til bestemte sektorer:

”Når jeg afholder en workshop om IoT for de studerende, vælger de ofte at udvikle og designe prototyper inden for de samme områder såsom quatified self, sundhed, detailindustrien og miljø. Men jeg opfordrer dem til at tænke anderledes. Der er rigtigt mange oplagte områder for IoT, som vi ikke har fundet endnu.”

Skriv et svar