Arkiver

MedtechNyheder

Nyt mentorprogram støttes af Novo Nordisk Fonden

Medtech Mentorprogram Trendsonline

Novo Nordisk Fonden poster knapt 20 millioner kroner i Accelerace til et nyt mentorprogram, som skal give opstartsvirksomheder inden for biotech og medtech nye muligheder for at opbygge et internationalt netværk og teste af, om deres koncept har internationalt potentiale.

Det nye mentorprogram, Nordic Mentor Network for Entrepreneurship, sigter mod at give danske projekter og ideer de bedste vilkår til at udfolde sig, så de omsættes til succesfulde startup virksomheder. Derfor har Novo Nordisk Fonden bevilliget knapt 20 millioner kroner til Accelerace, der skal stå for opbygningen og udviklingen af et internationalt netværk af mentorer, som er parat til at bakke startup virksomheder i Danmark og de øvrige Nordisk lande op. Mentorprogrammet gør det muligt at teste ideer internationalt på et tidligt stadie i et tæt samspil med institutioner som Massachusetts Institue of Technology i Boston, The University of North Carolina og mentorer fra andre dele af verden.

”Med etableringen af Nordic Mentor Network for Entrepreneurship ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til, at nordiske forskeres lovende forskningsfund kommercialiseres og udvikles til nye, holdbare vækstvirksomheder i regionen. Initiativet bygger på de nyeste og bedste internationale erfaringer fra blandt andet Massachusetts Institue of Technology i Boston og skal understøtte, at opstartsvirksomhederne kan gøre brug af den bedst mulige vejledning for at opnå succes,” udtaler CEO i Novo Nordisk Fonden, Birgitte Nauntofte.

Spirende dansk potentiale

Som del af mentorprogrammet vil startup virksomheder og early stage projekter inden for Life Science få tilknyttet mentorer, som skal assistere dem med hurtigere at udvikle deres forretningmodel og tidligt afprøve, om ideen har et internationalt potentiale. Som en del af mentorprogrammet får iværksætterne bag projekterne mulighed for at komme til USA, hvor de gennemgår et intensivt forløb og møder blandt andet investorer, førende eksperter, læger, forretningsudviklere og personer fra Life Science industrien.

”Vores ambition er, at projekterne vender hjem fra disse ture med en præcis plan for, hvordan de kan få et internationalt potentiale. Med sig får de et stærkt netværk af eksperter, som kan hjælpe projektet på vej med for eksempel at finde internationale investorer og partnere,” lyder det fra CEO i Accelerace, Peter Torstensen.

Mentorprogrammet lanceres den 29. marts, hvor Novo Nordisk Fonden og Accelerace inviterer til åbningsevent.

 

Skriv et svar