Arkiver

FintechNyheder

Fremtidens fintech på 54 timer

Fintech

Som et led i Spar Nords strategi om at blive bedre til at imødegå fremtidens udfordringer som bank, inviterede banken forrige weekend omkring hundrede hackere indenfor til et 54 timers Hackathon under navnet “Future of Finance.”

Fintech, eller finansiel teknologi er et af det varmeste felter i startup- og innovationsmiljøet, ikke kun i Danmark, men på globalt plan. Den finansielle sektor oplever en rivende udvikling på den digitale front, og der dukker stadig flere udfordrende eller såkaldt ‘disruptive’ virksomheder op, der gør op med finanssektorens traditionelle arbejdsgange.

Et af de initiativer, som har kickstartet Spar Nords nye strategi var et hackathon, afholdt i samarbejde med virksomheden Happy42, under navnet “Future of Finance.” Forrige weekend gæstede omkring hundrede “fintech-hackere” bankens hovedkvarter i Aalborg, for at deltage og dyste om en check på 100.000 danske kroner.

Kan vi parre den traditionelle tilgang med nye løsninger?

Banker er en type virksomhed med stor kompleksitet. Historisk set har bankerne ikke være vant til at køre hurtige udviklingsforløb, hvorfor der viser sig, at være stort potentiale for fintech startups. Nye tal fra Accenture viser, at de globale investeringer i fintech er tredoblet i 2014, hvilket giver en eksponentiel stigende vækst siden 2008. I 2014 blev der investeret 84 milliarder kroner i fintech, men det er dog stadig i USA, hvor størstedelen af investeringerne bliver placeret, mens Europa oplever den højeste vækstrate.

Spørger man Ole Madsen, direktør for kommunikation og forretningsudvikling hos Spar Nord, er der meget, de kan lære af de nye spillere på markedet, for at forblive relevante.

“Banker er komplekse organisationer, som ikke er gode til at køre et udviklingsprojekt hurtigt igennem, og det er en kæmpe udfordring. Selvom vi godt kan se hvilke muligheder, der ligger derude, har vi ikke kompetencerne eller mulighed for at udvikle så hurtigt, som vi ser, en tredjepart kan,” fortæller Ole Madsen.

Derfor må Spar Nord tænke i nye baner, hvis virksomheden vil imødegå de udfordringer, som fremtiden måtte byde på. Ifølge Ole Madsen vil Spar Nord fremadrettet se sig selv mere som en platform, som udviklere og fintech startups kan levere løsninger til.

Hackathons giver anledning til mulige partnerskaber

Ordet ‘hackathon’ er en sammentrækning af ordene hack og marathon, hvor en gruppe mennesker har 54 timer til at løse eller hacke et givent problem. I samme anledning havde Spar Nord også stillet et API og tilhørende testdata til rådighed for de 18 teams, som blev dannet under eventet. Afslutningsvis skulle alle 18 teams pitche deres ide og prototype overfor et kompetent dommerpanel.

“Det var inspirerende at opleve den energi og det drive, der var i et så komprimeret format, som et hackathon jo er. For mig har det været en øjenåbner at se så hurtige udviklingsforløb med så konkrete slutprodukter,” fortæller Ole Madsen.

Han fortæller også, at de så en håndfuld pitches, som de synes fortjener og blive ført ud i livet på den ene eller anden måde – og som Spar Nord ser en konkret anledning til at skabe mulige partnerskaber med, hvis de altså har lyst.

Og vinderen er ….

Vinderen af Future of Finance-konkurrencen og en check på 100.000 danske kroner, gik til team BankDreng – your financial coach. Applikationen BankDreng er tiltænkt som en proaktiv rådgiver, der via data fra sociale medier og bankdata rådfører dig i din privatøkonomi, så du kan koncentrere dig om andre ting i livet.

“Hackathons er en fantastisk måde, at komme i dialog med en branche og mulige samarbejdspartnere. Som deltager lærer du om de udfordringer, de står over for, hvilket er et rigtig godt fundament for et videre samarbejde. I forhold til Bankdrengs videre forløb og samarbejde med en bank, må vi lige lade tiden arbejde for os lidt endnu – det er jo stadig et ret nyt projekt for os, men vi er bestemt ikke afvisende overfor et muligt samarbejde.” Fortæller David Andersen, “Bankdrengen” som til dagligt er ejer af virksomheden Bagvendt.

Skriv et svar