Arkiver

HardwareIværksætterprisenNyheder

Inexso: Fra idé til millioninvestering

En ny boks vil gøre alt fra nøgleudveksling til afhentning af medicin nemmere. En boks, tænker du? Det findes da i forvejen. Men Inexso gør det på en ny måde.

Du lejer dit hus ud gennem Airbnb. Du sender din bil på værksted. Du skal leje et sommerhus en weekend. Alt sammen kræver en udveksling af nøgler, som nogle gange kræver en tredje person. Eller en boks. En sådan boks er Inexso, en aarhusiansk iværksættervirksomhed, startet af Kasper Hessellund Hansen og Àsgeir Gunnarsson.

Men bokse findes allerede, vil mange nok indskyde. Korrekt. Men fra 1. januar 2016 har en ny lovgivning ændret reglerne for blandt andet nøgleudveksling og opbevaring af nøgler i autobranchen i både den private og offentlige sektor, fortæller Kasper Hessellund Hansen.

”Forskellen på Swipp-bokse, Post Danmarks-bokse og så videre og os er, at når der er en tredjeperson ind over, skal der ligge en form for valideret dokumentation for, at en forsikring gælder. Hvis der sker indbrud for eksempel. Det er der ingen af de eksisterende løsninger, der har, ud over os efter den nye lovgivning trådte i kraft,” siger han.

Millioninvestering efter få måneders arbejde

Den spidsfindighed at se det hul i markedet har duoen, som startede i oktober 2015, allerede høstet stor ros for. De er blevet nomineret til Iværksætterprisen 2016 i kategorien Bedste Fysiske Produkt og har netop fået en investering på 3,5 millioner kroner af Borean Innovation, som repræsenterer Styrelsen for Forskning og Innovation, fortæller Kasper Hessellund Hansen med slet skjult stolthed i stemmen.

Pengene skal bruges til at opnå alle de ekstra certificeringer, der skal til, for at kunne få lavet produktet færdigt og så skal det testes. Men hvad så med alle de andre bokse på markedet. Kan de ikke bare få certificeringerne, inden Inexso kommer ud over stepperne? Det er de sikkert ikke interesserede i, griner Kasper Hessellund Hansen.

”Det er jo røvdyrt! Og så er det møjbesværligt. Bare at få lov til at sætte et modem i boksen koster knap 300.000. Inden vi står med det færdige produkt og har alle certificeringer, strømforsyninger og så videre koster det over en halv million. Samtidig skal elektronikken kunne klare et udendørsmiljø med store temperatursvingninger,” siger han og tilføjer:

”Hele sikringsverdenen trænger til at blive rusket i. Der er ingen konkurrence og alting koster fire gange, hvad det burde.”

Foran på certificering og infrastruktur

Deres samlede budget for den færdige prototype kommer da også op på over 2,5 millioner kroner. Så det er ikke bare så lige til. Derfor har blandt andet Key Butler også henvendt sig til de to iværksættere for at indgå et samarbejde, fortæller Kasper Hessellund Hansen. Ud over certificeringerne har Inexso nemlig også en anden fordel. Infrastrukturen.

Boksene kan placeres med stor spredning og er ikke afhængig af, at der er personale til stede. Når man bruger Inexso, foregår det nemlig på den måde, at man placerer en nøgle i en boks, modtageren får så en sms med en pinkode og boksens placering. Koden indtaster man, og allerede inden da er ens brugeroplysninger valideret for eksempel gennem Airbnbs pasvalidering. Boksen kan også tage et billede af personen, og den sammenkodning af informationen validerer dokumentationen på en sådan måde, at Inexso ikke bare lever op til dansk certificering, men til de europæiske regler, både på softwaresiden og i den fysiske konstruktion.

”En ting er nøgleudveksling, men et andet aspekt er, når du afleverer din bil på værksted. Hvis nøglen bliver stjålet, gælder hverken værkstedets forsikring eller din bilforsikring efter nytår. Det klarer vi nu. På samme måde med biludlejningsbranchen, hvor vores løsning kan gøre udlejningsstationerne mandskabsfrie, eller man kan undgå kø ved sommerhusudlejning, når alle turister vil have deres nøgler lørdag klokken 10,” fortæller Kasper Hessellund Hansen.

En løsning til mange ting

Derfor har han og Ásgeir allerede lavet samarbejder med Avis Budget, Novasol sommerhusudlejning, Key Butler og Airbnb. Men ambitionerne stopper ikke der. De har flere sideprojekter i gang med udleveringen af medicin som metadon og antabus.

”Vores løsning kan bruges til alt muligt andet end nøgler. Det var bare nøgler, der startede ideen.”

I april regner de med at få den sidste godkendelse og sætte produktet op. Til at starte med vil de teste i Aarhus og København, hvor de har indgået en aftale med 7Eleven. Kæden skal være med til at teste konceptet for blandt andet Airbnb på bestemte lokationer.

Derefter vil de skalere ud til resten af landet, Norden, Europa og så gå globalt.

”Vi har fremtidsudsigterne klar. Målet er, at den her butik skal bygges op på seks år, og så skal den sælges,” siger Kasper Hessellund Hansen.

1 kommentar

Skriv et svar