Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

EventsNyhederUngt Tech

Nordic Startup Awards afslører årets nominerede

nordic startup awards trendsonline founder of the year

Scandinaviens største prisshow for startups, Nordic Startup Awards, har offentliggjort deres shortlist af årets bedste startups blandt 740 indstillede startups.

I starten af maj samles det nordiske startup-økosystem for at hylde de største stjerner på scenen. Lovende virksomheder, iværksættere og community builders bliver hædret med priser som Årets Startup, Bedste nye startup, Årets Stifter og Bedste Business Angel.

Det handler om mere end en fest

Nordic Startup Awards handler om meget mere end bare at fejre økosystemet nationalt og på tværs af de nordiske lande.

“Norden konkurrerer med økosystemer som Silicon Valley, og vi skal eksponere vores succeshistorier,” siger Kim Balle, CEO for Nordic Startup Awards.

“Vores vision er at styrke relationerne mellem de nordiske lande, lære af hinanden og vække politisk interesse og ikke mindst interesse fra investorerne for at tiltrække den internationale talent, som branchen tørster efter,” siger han.

Mens Norden ligger højt rangeret, som et godt sted at starte en virksomhed, så kæmper startupmiljøet med en venture kapitalistisk flaskehals. Dertil kommer at de nordiske lande nok har en veluddannet befolkning, men det er svært at rekruttere toptalenter. Derudover er der flere startups, som kæmper med at skalere uden for Norden.

“Vi har en hel masse hype omkring iværksætteri og folk glemmer lidt at det handler om at bygge noget holdbart,” forklarer Kim.

Norden på landkortet

Nordic Startup Awards er et succesfuldt eksempel på, at regionen samles om at fremme økosystemet. Dette år er inden undtagelse og interessen og aktiviteten omkring initiativet er kun vokset, hvis man dømmer efter antallet af nomineringer til shortlisten.

“Vi har aldrig fået flere nomineringer end vi har i år – Vi har fået over 730 nomineringer. Det er et godt tegn – I fremtiden vil vi gerne have fem gange så mange!,” bedyrer Kim Balle.

Shortlisten bæres af en række ambassadører, som arbejder i hver enkelt land med at hjælpe de lokale startupmiljøet med at bruge prisen som en platform til showcasing og netværk.

“Ambassadørerne og landepartnerne repræsenterer økosystemets bedste. Vi har en rigtig god platform til showcasing og til at mødes. Hvis du er en stor spiller i økosystemet, så kan du rykke noget. Så hvis du er stifter, er du ikke kun interesseret i din virksomhed, men også i at ændre noget. Det overordnede mål er at vi vil sætte Norden på landkortet, give det en stemme og være en platform for forandring,” siger Kim.

Han fortsætter: “Landepartnerne har aldrig arbejdet så hårdt på shortlisten, som de har i år.”

Landepartnere og ambassadører har udvalgt 5 finalister blandt de nominerede i hver kategori. De nationale finaler finder sted over de næste måneder, for Danmarks vedkommende ligger finalen den 3. maj og finder sted i Industriens Hus i samarbejde med WeLoveStartups. Når de nationale vindere er fundet kåres de Nordiske vindere i Reykjavik den 31. maj.

Du kan stemme på dine favoritter frem til 18. april på dette link.

1 kommentar

Skriv et svar