Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

NyhederVenturekapital

Nyt KMD-selskab byder startups op til dans

Som et udbrud fra virksomheden bag NemKonto og e-boks, melder KMD nu en ny spiller på banen inden for venturekapital. Selskabet skal løfte startups og understøtte radikale ideer til digital innovation, og allerede nu er første projekt sat i værk. 

Det er it-selskabet KMD’s ventureenhed, der selvstændigt er brudt ud af moderselskabet. Derfor er der nu tale om etableringen af et datterselskab, kaldet KMD Venture. Selskabet skal være en selvstændig investeringsfond med fokus på at skabe nye forretningsmodeller i samarbejde med eksterne forretningspartnere og startups.

Den daværende enhed hos KMD står blandt andet bag nogle af KMD’s nyeste it-løsninger KMD Educa og KMD Viva.

Administrerende direktør i KMD A/S, Eva Berneke fortæller, at det selvstændige selskab skal have fokus på at udvikle disse mere radikale forretningsmodeller, som kræver andre frihedsgrader og samarbejde med startups og eksterne samarbejdspartnere:

”KMD’s forretningsenheder leverer masser af digital fornyelse til vores offentlige og private kunder. Men radikalt nye forretningsmodeller har brug for andre frihedsgrader og samarbejde med startups og eksterne partnere. Ved at etablere et selvstændigt datterselskab kan vi give bedre vilkår for at sætte tempo og arbejde med områder, som vi normalt ikke ville give os i kast med i moderselskabet,” fortæller hun.

Samarbejde er vejen frem

Derfor er samarbejde vejen til succes for KMD Venture, og i denne ånd har selskabet sat gang i jagten på forretningspartnere og startups.

Administrerende direktør i KMD Venture A/S Niklas Marschall udtrykker, at der både er tale om medinvestorer og spændende koncepter og startups:

”Vi ønsker i KMD Venture at byde op til dans. Vi tror på, at når alle byder ind med det, de er bedst til, så kan der skabes nye forretningsmodeller, som ellers ville være umulige at realisere. Nye partnere, potentielle medinvestorer og ikke mindst spændende koncepter og startups er derfor interessante for os at komme i dialog med. Vi ser det som vores mission at tænke anderledes og se de muligheder, som man i en stor it-koncern med driftsfokus måske ikke opdager. Vores eneste betingelse er egentlig, at ideerne har et digitalt omdrejningspunkt,” fortæller Niklas Marchall.

Allerede på nuværende tidspunkt bliver KRING-selskabet Speedbooting en central partner for KMD Ventures fremtidige projekter. Medstifter og CEO fra KRING Gruppen glæder sig over samarbejdet:

”Vi oplever netop nu, at mange ledere ønsker radikal nytænkning i stedet for blot at gøre tingene lidt anderledes. Til forskel fra tidligere er de også klar til at sætte handling bag ordene, hvilket etableringen af KMD Venture er et fornemt eksempel på. Vi er stolte af samarbejdsaftalen med en af Danmarks største brands inden for it og digitalisering. Det bliver spændende at udvikle forretning med dem og arbejde på at etablere succesfulde startups med kort time-to-market,” fortæller Martin Kring, medstifter og CEO fra KRING Gruppen.

Det første projekt – det digitale testamente

På trods af det spæde udbrud, som KMD Ventures er, spilder de dog ikke tiden. På nuværende tidspunkt har de allerede søsat nye projekter.

Niklas Marschall fortæller blandt andet om det store potentiale, der er på hele området for digitale testamenter og arv. Han forklarer, at der, på trods af dysterheden, er behov for at pårørende til en bortgået, får forholdt sig til de digitale områder i forbindelse med et dødsfald.

Projektets ramme bygger således på at samle netop disse områder, så pårørende lettere kan rydde op i blandt andet profiler på sociale medier.

Skriv et svar