Arkiver

BusinessNyhederPlatformSoftwareVenturekapital

Planday lukker investering på 93 millioner kroner

Trendsonline, Planday, millioner

Det danske startup Planday har netop hentet 93 millioner kroner i investering fra det franske investeringsfirma Idinvest og svenske Creandum. Investeringen skal bruges til at styrke Plandays vækst i USA og England – og sætte fart på startuppets tilstedeværelse på det europæiske marked.

Det danske startup Planday har udviklet et online vagtplanlægningssystem til alle typer af virksomheder, som benytter sig af en fleksibel arbejdsstyrke – eksempelvis restauranter, hoteller, butikker, call-centre og fitnesscentre. Planday systemet automatiserer mange af de tidskrævende og manuelle arbejdsprocesser, som mange små og mellemstore virksomheder kæmper med. Mulighederne i Plandays system har nu sikret dem en investering på hele 93 millioner kroner fra franske Idinvest Partners og svenske Creandum.

“Pengene kommer på det helt rigtige tidspunkt, for vi har opbygget et godt momentum, som vi gerne vil holde fast i. Det gælder både i forhold til salget, vores udenlandske ekspansionsplaner og vores produktudvikling. Særligt sidstnævnte er vigtigt, for kodeordet for mange virksomheder i dag er integration med eksisterende systemer. Derfor indgår vi i øjeblikket partnerskaber med andre spillere på markedet, så vi kan blive det førende system, som forbinder ledere og medarbejdere i realtid,” udtaler administrerende direktør for Planday, Christian Brøndum.

I dag benytter mere end 100.000 brugere firmaets software, der giver medarbejdere i jobs med skiftende vagter mulighed for at bytte vagter med hinanden, og som derudover kan anvendes til at håndtere eksempelvis lønafregning. Startup virksomheden tæller flere end 80 ansatte på fem kontorer rundt om i verden. Plandays software bruges aktivt i 24 lande. Hovedkontoret ligger dog fortsat på Islands Brygge i København, og det er der en god grund til.

”Der er masser af globalt talent i København, og det har været med til at sikre, at vi har kunne konkurrere med et skarptslebent produkt på de udenlandske markeder. I øjeblikket er det dygtige udviklere og ikke-teknisk personale, vi jagter og igen forventer at finde lokalt. Takket være gode uddannelser og det stærke københavnske startup-miljø har vi for år tilbage kunne løfte os ud af kælderlokalet, og i dag står vi med et produkt, der er udviklet lokalt, og som er i toppen af den internationale liga,” lyder det fra Christian Brøndum.

Investorerne ser et stort potentiale

De franske investorer, Idinvest Partners, glæder sig til at følge Plandays ekspansion til især det amerikanske marked:

”Ved at Planday nu kan investere ressourcer i at knytte forskellige partnere til sig og videreudvikle sin software til at integrere med forskellige økonomi- og HR-systemer, bliver fordelene mere og mere åbenlyse for nye kunder. Og da systemet allerede er tilpasset det amerikanske marked, hvor der er ekstremt mange timelønnede, ligger der et gigantisk marked åbent i USA. Alene at se dette marked blive indtaget af Planday bliver afsindigt spændende,” siger Lead Investment Partner i Idinvest, Guillaume Durao.

Hans svenske medinvestorer deler begejstringen:

”Vi har fra begyndelsen set et kæmpe potentiale i Planday, fordi mange vagtbaserede firmaer som restauranter, hoteller og fitnesskæder bruger uoverskuelige tavler eller simple regneark til at holde styr på medarbejdernes vagter. Plandays system overdrager ansvaret til medarbejderne og frigør cheferne for store dele af det administrative arbejde. Det en en klokkeren business case,” udtaler Johan Brenner fra Creandum, der for anden gang har investeret i Planday.

Læs også: Udfordringen: Planday indtager USA – Onboarding

1 kommentar

Skriv et svar