Arkiver

Coworking spacesNyheder

Thinkubator er klar til de nye håbefulde startups

Mød de ti startups som klarede sig igennem nøglehullet til Thinkubator-acceleratoren 2016.

Thinkubator er et acceleratorprogram for nyetablerede startups, der løber over en periode på ti uger. Programmet har til huse i DARE2Mansion i København, et veletableret kontorfællesskab for innovative startups. Thinkubator blev for nyligt nomineret til Nordic Startup Awards, som et af de bedste acceleratorprogrammer i Danmark. Det er ydermere det eneste acceleratorprogram uden for USA, som har partnerskab med det prestigefulde Singularity University.

I år var der 140 teams, der søgte ind i Thinkubator, fra hele verden. Det er værd at nævne at tyve forskellige nationaliteter var repræsenteret blandt ansøgerne, deriblandt teams fra både Japan og Pakistan. Ud af de 140 teams, blev 34 inviteret til Audition Day, hvor de præsenterede deres pitch, arbejdede sammen om en lille case-konkurrence og mødte et ekspertpanel, bestående af dommere fra Microsoft, Saxo.com, PostNord, SingularityU Copenhagen, Leo Ventures og Dare2.

Så hvem er de 10 udvalgte?

Absolute Zero – Virtual reality kameraer

Absolute Zero vandt prisen Seal of Excellence fra Europa-Kommissionen, for at være de første på markedet med et intelligent virtual reality kamera, bygget til at større grupper af publikum kan skabe 360° videoer i høj kvalitet

Teamet består af Hannes Beckercus Cooper (MSc i Marketing Communication Management), Robert Borkowski (Ph.D., Telecommunications Engineering), Bartosz Domagalski (MSc i Mechanical engineering), Egil Sandfield i digital og audio design.

Bloodlink.com – løsninger til spild af blod

Bloodlink er en social virksomhed, der arbejder på at udvikle løsninger til at håndtere problemer omkring bloddonation i udviklingslandene. De bestræber sig på at skabe sociale ændring, ved at eliminere mangel på og spild af blod i blodbanker.

Teamet består af Amit Lohiya (MSc i System Level Integration og  SoC design).

CanopyLAB

CanopyLAB er en platform, som NGO’er kan bruge til at interagere med ungdommen gennem interaktiv læring, online gruppe øvelser og aktivisme. De tilbyder revoutionerende interaktive og live online kurser, der er gratis og åbne for unge verden over.

Teamet består af Sahra-Josephine Hjorth (PhD Fellow i Immigrationsstudier), Christian Skræm Juul Jensen (Kunsthistorie og grafisk design).

Deemly –  Sikkerhed online

Deemly øger den personlige troværdighed på nettet. De gør brugerne i stand til at samle deres vurderinger på tværs af digitale platforme og på den måde udnytte deres samlede online ry, når de deler, bytter eller lejer online. Platforme kan integrere deres Deemly-score via en API og potentielt øge deres omsætning med op til 30 %.

Teamet består af Sara Green Brodersen (MSc i Business & IT)

Læs mere om Deemly her: Du skal være lige så troværdig online som virksomheder skal

Habitlab – Få de gode vaner til at holde

Habitlab hjælper deres brugere med at opbygge gode vaner og få dem til at holde stik. Baseret på avanceret dataanalyse af brugeradfærd, samt gamer-principper, anvender Habitlab intelligent teknologi og brugerens online venner til at guide, motivere og presse brugerne, når de har mest brug for det.

Teamet består af Marc Emil Domar (International Marketing & Management), Vlad Manea (MSc Computer Science), Christina Lauer (MA i Visual Communications), Faidra Papanikolaou (MA i Sustainable Cities, Engineering og Sustainable Urban Planning)

Joli –  Dit online smykkeskrin

Joli er et online smykkeskrin, hvor kunderne kan leje og købe smykker fra etablerede og nystartede mærker. Joli er også et barn af deleøkonomien og har for nyligt lanceret deres betaside.

Teamet består af Stine Gosvig (BA Design and Business), Cecilie Pihl Andersen (Ideation), Sigrid Korshøj (BA Design and Business)

Krizo –   Strømliner kommunikationen i en krise

Krizo er en webbaseret app, der strømliner den interne kommunikation på det operationelle niveau, når en virksomhed står over for en krisesituation. Krizo reducerer chancen for fejlkommunikation og bemyndiger personalet, ved at sørge for at kommunikationen altid er tydelig og tilgængelig i et sikkert og fortrolig miljø. De har allerede landet Lego som kunde og seks andre virksomheder har udvist interesse i et samarbejde.

Teamet består af  Emil Pfeiffer (serieiværksætter) and Mads Jepsen ( Kommunikation)

PeerGrade –  Bedre feedback til studerende

PeerGrade tilbyder peer-to-peer evalueringer som en SaaS-løsning til universiteter og gymnasier. Der bliver brugt megen tid og penge af både lærere og assistenter, på karaktergivning af opgaver. PeerGrade tilbyder en måde, hvormed man kan reducere den tid, man bruger på at gennemgå opgaver, samtidigt med, at de øger kvaliteten af feedback. Indtil videre har PeerGrade fået investeringer for 300.000 kroner, siden de lancerede deres første simple prototype i september.

Teamet består af David Kofoed Wind (PhD, Maskinteknik, Analyse af Social Networks og Big Data), Malthe Jørgensen (BSc i Fysik), Simon Lind (M.Sc i  Digital Design and Communication) og Lasse (MSc i Datavidenskab)

Soceed – En markedsplads for bæredygtige produkter

Soceed er en online B2C (business-to-customer) markedsplads for bæredygtige produkter. De hjælper små værdibaserede virksomheder, der arbejder i socialt ansvarlige varer, med at promovere deres historie og sælge deres produkter direkte gennem Soceed.

Indtil videre har de opnået partnerskab med 15 virksomheder og omsat mere end 500 produkter. De forventes at lancere deres betaversion i løbet af april 2016

Teamet består af Nichlas Kvist Jørgensen (MS i Økonomi og Business Administration), Troels Ankjær (MSc.Eng i Mathematical Modelling & Computation) og Johannes Hansen (BA i International Sales and Marketing Management)

YoooWe – Deleøkonomi for sportsudstyr

YoooWe er en global platform, der forbinder personer, der leder efter surf- ski- og snowboarding-udstyr, undervisning og oplevelser, med hvem end, der kan tilbyde det- det være sig private eller virksomheder.

Teamet består af Mads Misiak Friis (MSc i Økonomi & Business Administration) og  Nicklas Peistrup (MSc in Software Engineering and Technology). 

Læs mere om Yooowe her: Yooowe surfer på bølgerne i USA

Hvad så nu?

Thinkubators forårsprogram for 2016 starter op den 13 april. De udvalgte startups modtager en bevilling på 15.000 kroner, gratis kontorplads på DARE2Mansion, en-til-en mentorordning og coaching fra DARE2, samt adgang til en række internationale sparringspartnere fra eksempelvis Singularity University og DTU Compute and Space. Disse sparringspartnere tilføjer en indsigt i den nyeste teknologi og hvordan man bruger den i sin virksomhed.

De forskellige startups vil også arbejde tæt sammen med Thinkubators forretningspartnere Saxo.com og PostNord, som er i gang med deres eget innovative udviklingsprogram. Sidste år kunne der opleves tæt synergi mellem forretningspartnerne og deltagerne, hvoraf mere end halvdelen af startupsene modtog en eller anden form for investering eller hjælp fra partnerne.

Lyst til at følge Thinkubator-programmet? Følg med her.

Skriv et svar