Arkiver

GuideNyhederSoftware

Følger Skype i bedene: Telefonselskab lancerer Wi-Fi-opkald

iPhone, Wi-Fi, Wi-Fi-opkald, 3Nu kan du ringe over Wi-Fi med 3-abonnement

Teleselskabet 3 lancerer som de første i Danmark og Sverige mulighed for at foretage opkald over Wi-Fi. 

Hvis du har internet derhjemme eller befinder dig et sted, hvor du kan logge på Wi-Fi, så er det slut med at vandre rundt i små, irriterede cirkler for at finde den bedste dækning til dit opkald, stikke telefonen i vejret eller hænge halvt ud af vinduet for at kunne høre ordentligt.

Telefonselskabet har nemlig over påsken rullet en ny funktion ud, der gør det muligt at ringe over Wi-Fi. Lidt ligesom Skype. Det giver mobilbrugere en god mulighed for backup, og måske også en billigere mulighed, der eftersigende skulle dække bedre end mobilmaster.

Ikke en ny teknologi

Det vil uden tvivl være en hjælp i tætisolerede huse eller steder langt fra den nærmeste mast, siger Jesper Larsen Wagner, VP for Business Development hos 3 i en pressemeddelelse. Det kræver dog, at du har en iPhone 5C eller en nyere iPhone, hvor iOS 9.3 er installeret, og de kommende Android-telefoner som Samsung Galaxy S6 og Sony Xperia Z5 vil også kunne bruge den nye teknologi.

Sådan bruger du Wi-Fi-opkald:
– Gå ind i Indstillinger
– Gå ind i Telefon
– Tryk på knappen
for at aktivere Wi-Fi-opkald

Men Wi-Fi-opkald er som sådan ikke en ny teknologi; den kaldes WiFi Calling og betyder kort sagt, at mobilopkald overføres automatisk til Wi-Fi-netværk. Andre teleselskaber benytter allerede teknikken for eksempel hos TDC. Men 3 er frontløber ved at positionere sig som et globalt teleselskab, hvor det ikke koster ekstra at bruge Wi-Fi-opkald i udlandet – så længe man altså er under dækningen. Men da teknologien ikke er nyskabende, den bryder mere rammerne kommercielt, er det ikke givet, at Wi-Fi-opkald vil disrupte telebranchen; det er stadig almindelig gsm-telefoni, der kører over Wi-Fi’en.

Men udbredelsen kan komme til at give noget konkurrence til store spillere som Skype og Facebook.

Opkaldet bliver afbrudt, hvis dækningen forsvinder

Har man først slået funktionen til, vil telefonen automatisk vælge husets Wi-Fi, hvis mobildækningen er dårlig.

Når man trykker, så den grønne bar flytter over i ”til”, kommer der en advarsel op om, at når du opretter forbindelse, kan der blive sendt oplysninger om landet, hvorfra man ringer, til ens operatør. Det betyder, at hvis du flytter dig uden for Wi-Fi dækningen bliver du faktureret, som normalt, da opkaldet automatisk bliver afbrudt.

– Både din telefon og abonnement skal understøtte Wi-Fi-opkald
– Kvaliteten i et Wi-Fi-opkald afhænger af netværkets trådløse forbindelse
– Wi-Fi-opkald koster ikke ekstra hos 3

Næste skridt for 3 er da også at introducere opkald over 4G, også kendt som VoLTE, fortæller Jesper Larsen Wagner. Det vil afhjælpe problemet med, at opkaldet bliver afbrudt.

Telenor har desuden også planer om at rulle Wifi Calling ud i 2016.

Skriv et svar