Arkiver

E-handelNyheder

20 millioner EU-kroner skal hjælpe med digitaliseringen

Erhvervs- og Vækstministeriet vil være sikker på, at det danske erhvervsliv kan følge med udviklingen inden for digitalisering og e-handel. Derfor skyder de nu EU-midler i foretagendet.

Ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet er der stadig mange af de små- og mellemstore virksomheder, der har svært ved at følge med, når man taler digitalisering og e-handel. Så for at give det danske erhvervsliv et skub med på vejen, oprettes nu et nyt tema under den nationale pulje af EU’s socialfondsmidler. Delpuljen bliver på 10 millioner, som ifølge planen, skal have selskab af yderligere 10 millioner i national medfinansiering.

Pengene skal bruges nationalt, til at få videreudviklet kompetencerne i erhvervslivet, så de små- og mellemstore virksomheder kan komme med på vognen.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen mener, at det er vigtigt, at det danske erhvervsliv er med helt fremme i udviklingsfeltet. Og det vil han gerne støtte op om.

”Vi kan se, at der er en tæt sammenhæng mellem virksomheders digitalisering og produktivitetsvækst. Det er derfor helt afgørende, at vi sørger for at få hjulpet vores små og mellemstore virksomheder med på den digitale bølge, så vi kan løse den produktivitetsudfordring, som vi i Danmark står over for. Hvis vi skal kunne konkurrere på det internationale marked, er det også vigtigt, at virksomhederne får hjælp til at kunne få del i den stigende e-handel,” udtaler han.

Ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet er det nemlig omrking en tredjedel af de små- og mellemstore virksomheder i Danmark, der oplever en mangel på kompetencer inden for digitalisering og dertil relateret forretningsudvikling. En del af puljen er derfor øremærket “vækstrettet kompetenceudvikling i virksomhederne”.

Skriv et svar