Arkiver

IværksætterprisenNyhederPlatform

Reeltrak: Vi skal kunne udbyde hitlisternes top 500

For nyligt løftede Business Region Aarhus’ iværksætterprisen sløret for årets finalister. Blandt finalisterne i kategorien Bedste Immaterielle Produkt er blandt andre startuppet Reeltrak.

De tre østjyske finalister til årets Iværksætterpris i kategorien Bedste Immaterielle Produkt arbejder inden for tre meget forskellige brancher. Én finalist, virksomheden Heliscope sælger droneinspektioner til eksempelvis højspændingsnettet. Normalt er en sådan inspektion en kompliceret operation, men dronerne kan gøre inspektionen langt enklere. Samtidig opbygger Heliscope en cloud-database, som gør det nemt at opbevare, dele og analysere inspektionsdata.

Anden finalist i kategorien er startuppet Clearview Trade. De har lavet en service til eksportvirksomheder, som kan uploade og genbruge ordredata til eksport- og transportdokumenter. Dermed minimeres fejl og forsinkelser hos eksportørerne.

Endelig er startuppet Reeltrak nomineret for deres musiktjeneste, der som de hidtil eneste sælger musikfiler, som såkaldte ‘stems’ i professionel kvalitet.

Stems er musikernes digitale værktøj

Stems betyder at sang og instrumenter ligger på hvert deres spor, så man kan lytte til eller fjerne elementer fra et nummer og dermed arbejde videre med musikken.

“Vi har tre primære målgrupper i introfasen, som har glæde af at købe stems i stedet for en normal musikfil. Den første er undervisningsindustrien. Her vil musiklæreren i fremtiden downloade en MGP-sang og så dele tromme-delen, keyboardet, guitaren og koret ud til eleverne, som klassesæt – eventuelt med noder. Så kan de lytte sig frem til, hvad de skal spille,” fortæller Niels Peter Holm, som er medstifter i Reeltrak.

En anden målgruppe er naturligvis DJ’s, som bruger stems til at remixe musikken og så er der en tredje interessant målgruppe, som startuppet kalder ‘Young Native’.

“Young Native er de her unge mennesker, der sidder hjemme og ‘nørder’ med deres egen musik. De bruger stems til at lave deres egne spor og sætte dem ind i nummeret. På den måde kan de eksempelvis erstatte vokalen, med deres egen, eller de kan vise, hvor dygtige de er til at lave digital musik over det eksisterende nummer,” siger Niels Peter Holm.

Reeltrak skiller sig ud ved at udbyde stems i en meget høj kvalitet. Alt efter hvor høj kvalitet man skal bruge, koster et stem-nummer mellem 19 og 79 kroner.

Ophavsretten kræver en indsats

Reeltrak er startet af fire medstiftere Søren Ankerstjerne og Niels Peter Holm har begge rig erfaring med iværksættervirksomheder og Kenneth Bremer tilfører de internationale relationer og erfaring med at skalere internationalt. På musikfronten er det Michael Kratz, som kommer med erfaring som blandt andet trommeslager i Kandis.

Ifølge Niels Peter Holm er startuppets største udfordring at få rettighederne til de musiknumre, de gerne vil videreformidle.

“Vi er meget opmærksomme på at vi overholder alle ophavsrettigheder. Vi betaler naturligvis til Koda og pladeselskaberne, så kunstnerne får det, de skal have for musikken og vi er langt i forhandlingerne med flere af de store internationale pladeselskaber, siger han og fortsætter:

“Vi skal simpelthen kunne udbyde verdens top 500 på vores platform. Så det arbejder vi benhårdt på. Samtidig skal vi også have Leonard Bernsteins Symphony No 2, og noget halv-hemmeligt verdensmusik fra Venezuela, så vi har noget at tilbyde til vores forskellige målgrupper. Det er nok vores største udfordring.”

Niels Peter Holm forklarer, at startuppet ser sig selv som en platform på lige fod med eksempelvis Spotify og vil således være et komplementært produkt til netop denne typer tjenester.

Reeltrak deltager i konkurrencen om Iværksætterprisen for at sætte fokus på iværksætterne i Østjylland. De håber at Iværksætterprisen kan være med til at bygge et mere solidt statupmiljø i regionen og danne grobund for bedre innovation.

Iværksætterprisen bliver uddelt på Iværk&Vækst-messen i Bionutria Park i Randers den 27. april. Billetter til messen er gratis i forsalget og kan reserveres på dette link.

Skriv et svar