Arkiver

NyhederSoftwareSustainable Tech

Fremtidens velfærdsteknologi sidder på fødderne

I sidste uge blev vi endnu engang introduceret for fremtidens løsninger inden for velfærdsteknologi, da CareWare konferencens vindere skulle hædres på Centralværkstedet i Aarhus.

I de kommende år bliver behovet for at udvikle nye og bedre velfærdsteknologiske tilbud kun større. Allerede nu er der øget fokus på sundheds- og ældreområdet, hvor der bliver indført mange nye velfærdsteknologiske løsninger. Nogle af disse løsninger blev præsenteret i sidste uge, da CareWare konferencens vindere fik en plads i rampelyset på Centralværkstedet i Aarhus.

De otte nominerede fik chancen for, at pitche deres nye løsninger inden for velfærdsteknologi overfor et dommerpanel af eksperter inden for feltet, heriblandt Otto Bjerg Hausgaard, som til dagligt er Investment Manager hos Capnova, og dommer i CareWare konkurrencen for fjerde gang.

“Der er selvfølgelig helt faste kriterier, vi som dommere skal dømme ud fra, men dette års vinder er uden tvivl ‘born global’ og har potentialet til at revolutionere branchen,” konkluderer Otto Bjerg Hausgaard.

Intelligente sokker løb med prisen

Årets CareWare Iværksætterpris gik til Ran Ma, direktør og udvikler i Siren Care, som har udviklet temperaturfølsomme strømper. Sokkerne kan medvirke til at forebygge fodsår hos diabetikere ved at måle temperaturændringer på fødderne, som vidner om inflammationer, der kan føre til sår, og i værste fald, amputation.

“Jeg er ikke kun glad for at have vundet, men med CareWare iværksætterprisen, har mit team og jeg også fået et hold af professionelle eksperter og mentorer bag os. Vi forventer at starte det første forsalg allerede til efteråret, og ser frem til at finde de helt rigtige samarbejdspartnere, som kan bringe Siren Smart Socks på markedet i norden. Fortæller den begejstrede vinder, Ran Ma.

Læs også: Skal Danmark leve af velfærdsinnovation?

”Siren Smart Socks har internationalt potentiale og adresserer en udfordring, som millioner af diabetikere i hele verden står over for. Sensorsokkerne er en modig nytænkning, der taler både ind i forebyggelses- og kronikerproblematikkerne. Alt i alt er det en rendyrket iværksætteridé, der med sit kæmpe potentiale kiler sig ind mellem hospital, kommune og borger. På den måde udfordrer de også vores måde at tænke sundhedssystem på,” forklarer administrerende direktør i Welfare Tech, Christian Graversen fra CareWares dommerteam.

Stress skal forebygges gennem gamification

CareWare Ideprisen gik til Mobile Resilience Gaming, der med deres pulsfølsomme spil til smartphones vil gøre stressforebyggelse til noget, som den enkelte har mulighed for at gøre hvor som helst og når som helst.

”Jeg er stolt over at have vundet, og især når vores ide er blevet vurderet af så kompetent et dommerteam – det er værdifuldt. Mentorforløbet kan helt sikkert styrke vores ide og give os nogle genveje til nogle af de mennesker, vi gerne vil samarbejde med,” siger Anders Søndergaard, udvikler af Mobile Resilience Gaming.

Omkring 300 personer gæstede Centralværkstedet i Aarhus, med aktører fra både offentlige institutioner, det private erhvervsliv samt forsknings- og innovationsmiljøer i ind- og udland. En af de kendte ansigter i CareWare Konkurrencen, Preben Mejer, har de seneste år været en fast del af dommerteamet på CareWare.

Læs også: Careware 2016 uddeler velfortjent hæder til velfærdsiværksættere

”CareWare Innovation og Iværksætteri har endnu en gang taget niveauet til nye højder. Det er imponerende så meget talent og nye innovative ideer, der ser dagens lys på CareWare konkurrencen. Forretningsplanerne har været et vigtigt omdrejningspunkt, og præsentationerne har været gennemarbejdede. Flere af løsningerne har formået at gennemskue og opsøge mulighederne i potentielle markeder. Så igen i år har der været mange kompetente ideer med store potentialer, og valget af vinderne har bestemt ikke været nemt,” afslutter Preben Mejer.

socks

Skriv et svar