Arkiver

HardwareNyhederRobot

Robotvirksomheden MiR indtager Nordamerika

Den odenseanske virksomhed Mobile Industrial Robots, der de sidste par år har haft stor succes med deres optimeringsrobot MiR100, er nu klar til at indtage det amerikanske marked. Udgangspunktet bliver New York og frontmanden bliver Ed Mullen.

Og det er der en god grund til. Ed Mullen var manden, der tog sig af Universal Robots, da de gjorde deres indtog i USA. Han har sammenlagt mere end 28 års erfaring fra nøglepositioner hos en række virksomheder i robotindustrien. Og indtil videre er begge parter da også spændte på fremtiden og glæder sig over det fremtidige samarbejde.

“Danmark er over de forløbne fem år blevet verdenskendt som et vækstcentrum for unik robotteknologi-udvikling. Nu er MiR100-robotterne i fuld gang med at revolutionere den måde, man i industrien tilrettelægger og optimerer sin produktion på. Det er et privilegium at blive en del af denne globalt førende virksomhed,” siger Vice President Sales i MiR North America, Ed Mullen.

Også folkene fra MiRs hjemmebase er glade for at få Ed Mullen med om bord.

“Han har demonstreret så opsigtsvækkende salgsresultater ved en lignende lancering af dansk teknologi i Nordamerika. Vi kan bygge videre på hans og vores erfaringer og vores fælles netværk. Det giver os således en flyvende start på det amerikanske marked at have Ed Mullen ved roret i den region,” siger Thomas Visti, CEO i MiR.

Det helt rigtige tidspunkt

Ifølge MiR er nu det mest optimale tidspunkt for dem at skalere på. Det nordamerikanske marked for robotter er i en rivende udvikling, fortæller de. Ifølge International Federation of Robotics, forventes der et samlet salg på 14.500 robotenheder i løbet af de næste tre år. Det svarer til en omsætning i den treårige periode på godt 20 milliarder kroner. Og det vil MiR naturligvis gerne være en del af.

“Timingen er helt rigtig for vores entré på et amerikanske marked. I USA er der allerede et par producenter af mobile robotter og dermed større kendskab til denne type robotter. Desuden er det min erfaring, at de amerikanske kunder lægger større vægt på netop den brugervenlighed, der gennemsyrer vores produkter,” siger Thomas Visti.

Ed mullen deler den opfattelse. Optimeringsrobotten MiR100 skiller sig ud i kraft af sin fleksibilitet, brugervenlighed og pris, hvor markedet for robotter før har været overvejende præget af robotløsninger, der skulle bygges ind i lokalerne. Det er ikke nødvendigt med MiRs robot, den er designet til at være omstillingsparat og til selv at navigere rundt i rummet, uafhængigt af forhindringer.

“I løbet af min karriere har jeg haft lejlighed til at se tusindvis af fremstillingsprocesser, og for enhver producent handler det hele tiden om at blive mere effektiv. Man er kommet langt med investeringer i automationsløsninger og robotter, med hvad angår mobilitet har man manglet en løsning som MiRs mobile MiR100-robot. Den kan optimere flowet mange steder i den industri og dermed styrke den amerikanske industris konkurrenceevne på det globale marked,” udtaler Ed Mullen.

Stor vækst derhjemme

Det er dog ikke kun på de udenlandske markeder, at MiR har vind i sejlene. Selvom det da lige skal nævnes at MiRs robotløsninger allerede er at finde i 19 forskellige lande verden over, her halvandet år efter lanceringen af deres første robotløsning. Med en sådan vækst er de nu også nødt til at skifte til større lokaler, og planlægger en forøgelse af medarbejderstaben på op mod 40%. Det nye hovedkontor bliver dog liggende inden for Odenses rammer, der var bare behov for mere plads. Og med 1200 kvadratmeter burde de være dækket ind det næste stykke tid.

Skriv et svar