Arkiver

FintechNyheder

Danske Monera får millioner til at hjælpe danskerne med privatøkonomi

Monera, Investeringer, privatøkonomiMonera har fået knap fire millioner i investeringer

Hvert år går danskerne glip af millioner til banker, forsikringsselskaber og pension. Fintech-startuppen Monera vil skabe klarhed i privatøkonomien, og det har hentet dem knap fire millioner i investeringer.

Hvor ofte skifter du bank? Hvor ofte ser du efter det bedste tilbud på pension eller undersøger, om du kunne spare nogle kroner på forsikringen? Sikkert ikke ret tit. Men det kan spare en dansk gennemsnitsfamilie op til 12.000 kroner om året at skifte bank ifølge Konkurrence og Forbrugerstyrelsen.

En del af grunden til at mange nok ikke får tjekket, om de har råd til at gå på pension eller har den bedste aftale er junglen af tilbud. Den jungle har Monera nu tænkt sig at luge ud i.

Monera er et fintech-startup, der startede som et projekt på CBS. Projektet blev kåret til årets afgangsprojekt, og Maximilian Frimmer forfinede sin idé og forretningsplanen. Han hentede den tidligere advokat Wentzel Bohn-Willeberg ind, ansatte siden it-eksperten Lars Holdgaard og i dag er Monera et selskab, der henter investeringer ind.

Monera har globalt potentiale

Syddansk Teknologisk Innovation A/S har spyttet tre millioner kroner i kassen og fra andre investorer har Monera hentet 600.000 kroner. Investeringschef i STDI, Søren Georg Jensen, siger i en pressemeddelelse, at investeringen bliver givet, da Monera har et stort og globalt potentiale.

Monera er kort sagt en elektronisk tjeneste, hvor brugere kan uploade deres privatøkonomiske oplysninger og modtage løbende formuerådgivning. Dermed kan de få billigere og bedre tilbud på deres aftaler, og i det hele taget få et bedre overblik, fortæller Maximilian Frimmer.

Kapitalindsprøjtningen vil Monera bruge til at udvikle teknologien og øge indtaget af private brugere. Visionen er at blive Danmarks største platform til formidling af leads til den finansielle sektor, siger Maximilian Frimmer.

Indtil videre har Monera mere end 1.000 private brugere, som har uploaded deres oplysninger til systemet, og virksomheden har indgået aftale med over 100 finansielle virksomheder. Håbet er, at erobre markedsandele fra blandt andet MyBanker, Samlino og Findforsikring.

 

1 kommentar

Skriv et svar