Arkiver

HardwareNyhederSustainable Tech

Organic Basics vil spinde guld på lugtfrit sølv-undertøj

Organicbasics_new_tech

En Kickstarter-kampagne skal hjælpe undertøjsmærket Organic Basics med at gøre fremtidens undertøj til virkelighed. De har skabt en undertøjsserie til mænd, der indeholder sølv – det giver underbukser, sokker og t-shirts antibakterielle evner. 

En kampagne på crowdfunding-siden Kickstarter skal skyde Organic Basics nye SilverTech-tøjserie i gang. Med SilverTech mener Organic Basics at have fundet opskriften på fremtidens undertøj. En opskrift, hvor undertøj og – hold nu fast – sølv går hånd i hånd. For at få det til at lykkes, tager de en ny teknik i brug, der gør det muligt at forene bomuld og vaskeægte sølv.

“SilverTech er en cutting edge måde at producerer undertøj på. Man har tidligere set brugen af sølv i både rumfart og hospitalsbranchen på grund af dets anti-bakterielle evner,” udtaler Design Manager ved Organic Basics, Christoffer Immanuel.

Selv om det kan lyde mærkværdigt at bruge sølv i andet end smykker, er der, ifølge Christoffer, en god grund til det. Sølv har nemlig en lang række gavnlige virkninger, som træder i kraft, når det bruges i undertøj.

“SilverTech er fremtidens undertøj. Sølvet dræber 99,9 procent af alle bakterier. Og med ingen bakterier, ingen kropslugt. Det styrker blodcirkulationen, som reducerer mængden af sved og regulerer kropstemperaturen,” forklarer Christoffer Immanuel og peger på, at SilverTech-tøjet også er termodynamisk, hvilket betyder, at det kan holde dig varm i vintermånederne og køler i sommermånederne.

Testet af Turkish Airlines

Ideen til den nye SilverTech tøjserie opstod, da holdet bag Organic Basics var på forretningsrejse for at besøge nogle af deres tyrkiske leverandører. En sen nattetime efter indtagelse af rigelige mængder af den tyrkiske anislikør Raki begyndte de at diskutere fremtidens tøj med deres samarbejdspartnere, og før de fik set sig om, sad de med ideen til en ny tøjserie til den aktive, den svedige, den travle, den forretningsrejsende eller den bevidste forbruger, der forsøger at nedsætte sit vaskeforbrug. Ifølge Christoffer Immanuel stammer hele 40% af vand- og sæbeforbruget fra et stykke tøj fra forbrugernes eget vaskeforbrug.

“Selvom det selvfølgelig er en mere omstændig proces at producere vores SilverTech-serie end vores sædvanlige Organic Basics linje, er det vores forventning, at tøjet er mere slidstærkt. Og da det på samme tid er antibakterielt, vil det ikke komme til at lugte, så det behøver ikke at blive vasket lige så ofte som almindeligt tøj,” fortæller Christoffer Immanuel og uddyber:

“Vi vil også lave en genanvendelsesprocedure, så man kan aflevere sit SilverTech-tøj til os, hvis man ikke bruger det længere, så vi kan bruge sølvet igen. Derudover producerer vi også først tøjet efter bestilling, så vi producerer ikke unødigt meget og har ikke et kæmpe varelager liggende ubrugt hen.”

SilverTech-serien er testet af blandt andet flypersonale fra Turkish Airlines, der har været så begejsteret for kvaliteten af det lugtfrie tøj, at de allerede har lagt en ordre ind hos Organic Basics.

Læs også: Bæredygtig mode skal puste nyt liv i undertøjet

Skriv et svar