Arkiver

Content PartnereNyhederSoftware

Tag magten over din data tilbage

Den danske internetudbyder Waoo har udviklet et nyt plugin, som gør det muligt for dig at donere din data til velgørenhed.

Mens du surfer rundt på internettet i ro og mag samler forskellige virksomheder dine data sammen i form af de såkaldte cookies. Den data kan nemlig bruges til blandt andet at skræddersy, hvilke reklamer du skal se, når du åbner Google og den kan bruges til at finde ud af hvordan sådan en som dig opfører sig på internettet, hvad er du interesseret og hvad er du ikke interesseret i.

Derfor er din data også meget værdifuld for mange virksomheder og markedet for den type data vokser til stadighed.

Nu har den danske internetudbyder Waoo udviklet et plugin, som giver dig mulighed for at tage magten over din data tilbage. Ikke fordi du skal stoppe med at efterlade data på internettet, men du kan bestemme hvem der skal tjene penge på det.

Brugere af det nye plugin giver deres data til Waoo, som sælger det til tredjepart og donerer derefter pengene til den organisation du har valgt at støtte. Waoo samarbejder med Verdenssundhedsorganisationen, Læger uden grænser, Internationalt Røde Kors og Verdensnaturfonden.

Pluginnet hedder Donate Your Data og kan downloades fra i dag.

Skriv et svar