Arkiver

FintechNyheder

Reaktion: Hvad betyder million-opkøbet for Paylike?

Paylike er netop blevet opkøbt af Clearhaus. Det giver ro, så teamet bag kan koncentrere sig om at videreudvikle deres produkt, fortæller Thomas Jensen, stifter af Paylike.

I februar 2015 gik den første betaling igennem Paylikes systemer. Siden er det gået stærkt. På 14 måneder har Paylikes betalingsløsning fået 3000 kunder, et samarbejde med Billy er sat på skinner og senest er Paylike i april blevet opkøbt af Clearhaus.

”Da vi startede Paylike, havde jeg allerede nogle ideer til en exitstrategi. Opkøbet af en indløser var en af dem, og med det tætte samarbejde vi har haft med Clearhaus fra starten, vil jeg ikke sige, der er noget uventet i opkøbet,” siger Thomas Jensen, stifter af Paylike.

Thomas Jensen har tidligere været konsulent for Clearhaus, og Clearhaus investerede allerede tidligt i Paylike, som virksomheden nu helt har overtaget.

Ét tag – to brands

Med opkøbet kommer Paylike under samme tag som Clearhaus, og det har Thomas Jensen tænkt sig at udnytte.

“Helt konkret giver det Paylike nye muligheder i forhold til hurtigere udrulning og lettere adgang til bankinfrastruktur,” siger han.

Brandsene vil fortsat være adskilte og blive udviklet som de to forskellige produkter, de er. Samtidig flytter det noget af Thomas Jensens fokus på overlevelse tilbage til videreudviklingen af produktet.

”En af de gode ting er, at vi ikke behøver bruge tid på at oparbejde en valuation og skaffe investeringer. Vi kan fokusere 100% på produkt og kundeservice, og jeg får mulighed for at arbejde endnu tættere sammen med videnstunge specialister fra Clearhaus. Med et skarpt produkt og med en fortsat vision om at gøre betaling nemmere skal kunderne nok komme,” siger Thomas Jensen.

Med den vækst Paylike har haft det første år, er du så ikke bange for, at du har solgt for tidligt og for billigt?

”Jeg vil sige, at vi har fået skruet aftalen sammen på en måde, så jeg ikke bare er blevet lønmodtager. Jeg har stadig incitamenterne på plads for at gøre Paylike til en god forretning,” siger Thomas Jensen med et grin.

FAKTA: Paylike
– Paylike er en alt-i-en løsning til betaling, der kan integreres med forskellige eCommerce-systemer. -Som webshop skal du med Paylike kun oprette din betalingsløsning ét sted, modsat traditionelle systemer, som består af en indløser (som fx Clearhaus) og en betalingsgateway (som fx ePay)
– Med Paylike er det lettere og billige at komme i gang med at tage imod betalinger i eksempelvis en webshop. Man slipper for oprettelsesgebyrer og abonnementer – til gengæld bliver gebyret per transaktion højere i starten.
– Paylikes andet ben er betalingsløsninger til platforme, som har en service, der kræver betaling, men hvor betaling ikke er deres primære kompetence. Et konkret eksempel er Billy, hvor man kan betale en faktura med kreditkortet direkte fra den digitale faktura.
– Paylike er stiftet af Thomas Jensen i 2015, har 3000 kunder og er i april 2016 blevet opkøbt af Clearhaus.

Skriv et svar