Arkiver

CloudEventsHardwareIoTNyhederPlatformSoftwareSponsoreret indholdSustainable Tech

Microsoft: Her er de vigtigste digitale trends

Microsoft trends Trendsonline

På SQL Nexus Konferencen fremlagde Joseph Sirosh fra Microsoft de vigtigste digitale trends lige nu: Algortime-baseret teknologi, Cloud-hosted Intelligence, effektive platforme og The Internet of Things.

Corporate Vice President for Data Group i Microsoft, Joseph Sirosh, gav sine bud på de vigtigste digitale trends lige nu. Det skete til den store Microsoft konference SQL Nexus i CineMaxx København, hvor han bød velkommen og introducerede en lang række nye tekniske muligheder fra Microsoft.

Alt bliver algoritme-styret

Ifølge Joseph Sirosh er alt på vej til at blive styret af algoritmer. Blandt andet er energisektoren langt i forhold til at implementere algoritmer. Vestas blev budt på scenen, hvor de eksemplificerede, hvordan de ved hjælp af algoritmebaseret teknologi har sparet både tid og penge. Vestas har sat algortimer op til overvågning af deres vindmølleturbiner. De kan ved hjælp af nogle bestemte parametre vurdere og forudse, hvornår turbinerne har brug for nye dele eller eftersyn af enhver art. På den måde kan Vestas forhindre mange problemer i at opstå, hvilket holder energi-produktionen oppe, hindrer spild og vindmøllerne kan holdes i drift hele året. I 2009 var vindmøllerne fra Vestas ude af drift omkring 6% af året – nu er spildtiden nede på 1,7%. Udover at optimere de eksisterende turbiner kan algoritmer også hjælpe Vestas til at placere nye vindmøller optimalt baseret på vejrdata.

Cloud-hosted Intelligence

Cloudbaserede tekniske løsninger boomer, og det nye er nu, at de bliver mere og mere intelligente. Nu er det muligt at lave for eksempel stemmegenkendelse eller tjenester der kan genkende følelser. Joseph Sirosh fortalte om en teknologi udviklet til blinde, der kan læse menukort højt, genkende ansigter på billeder og fortælle brugeren om hvilke følelser mennesker omkring dem udtrykker ved hjælp af ansigtudtryk og kropssprog.

I denne video kan du se, hvordan et par “intelligente” briller kan hjælpe et synshæmmet menneske.

Effektive platforme til intelligente apps

Her fremhævede Joseph Sirosh apps, der eksempelvis kan forbedre farmaceutisk og medincinsk arbejde. Derudover kom han ind på en app som DocuSign, der kan fjerne behovet for papir i vid udstrækning – og på samme tid gøre det langt nemere at godkende og underskrive dokumenter digitalt.

Joseph Sirosh bragte også verdens største teleskop, Sloan, på banen, da han forklarede, hvordan Microsoft SQL Nexus er blevet brugt til at kortlægge universet meget detaljeret. Ved hjælp af fotogenkendelse kan maskiner i dag klassificere galakser, planeter, stjerner, sorte huller og andet spacy materiale. Forskere har ved hjælp af teknologien opdaget, at efter Big Bang udviklede universet sig efter et bølgemønster. Som Joseph Sirosh sagde:

“Når teknologien kan kortlægge universet, så forestil jer, hvad man kan bruge samme teknologi til i forhold til eksempelvis kundekartoteker, medlemsdatabaser, forbrugeradfærd ol.”

The Internet of Things

The Internet of Things dækker bredt over alle de ting, som efterhånden er hooket op med internettet – det kan være alt fra intelligente hospitaler, industri eller motorveje. I sport trackes fart og distancer eksempelvis i detaljer, så seere af amerikansk fodbold kan sidde hjemme i stuerne og se præcist, hvor langt og hurtigt de enkelte spillere har løbet gennem en kamp.

Skridttællere på japanske malkekøer kan forudse køernes fertilitet – bliver de rastløse og begynder at gå ekstra meget, er det tid til inseminering. På den måde kan køerne producere mælk hele året rundt.

“Artificial Intelligence møder Artificial Intelligence,” som Joseph Sirosh så smukt formulerer det.

Udover at give landmændene besked om køernes fertilitet, kan viden om køernes bevægelser også forudsige sygdomme – og forhåbentlig forebygge en del af dem.

The Internet of Things er et bredt felt, og teknologi, der kan hjælpe lamme mennesker til at bevæge kunstige arme ved hjælp af tankebølger, ryger også ind i denne trend.

Microsoft og Rolls Royce har sammen udviklet en platform til overvågning af fly, vejr og lokaltioner, der kan hjælpe flyselskaber til effektivt at vurdere, hvad der skal repareres, hvor i verden det skal gøres, hvor meget brændstof et fly bør flyve med og meget andet, der kan spare selskaberne for både tid og penge hvert år.

I denne video kan du se, hvordan flyselskabs-platformen fungerer.

Skriv et svar