Coworking spacesNyheder

A-kasse for højtuddannede sætter sin lid til iværksætterne

Founders House

Med et arbejdsmarked som higer efter nye initiativer til at bekæmpe arbejdsløsheden, åbner Danmarks største A-kasse for højtuddannede nu et nyt iværksættermiljø midt i København.  

Akademikernes A-kasse, som egentlig er for højtuddannede, øger deres fokus på, at iværksætterne skal bære samfundet ud af arbejdsløsheden, med åbningen af et nyt iværksættermiljø den 1. maj.

A-kassen mener, at arbejdsmarkedet skriger på initiativer, der kan styrke jobskabelsen i Danmark, og derfor mener de, at samfundet har brug for krøllede ideer.

Tanken bag A-kassens iværksættermiljø er at hjælpe iværksættere i gang, som dermed på sigt vil skabe arbejdspladser.

De forventer, at det kun er et spørgsmål om tid, før ideerne flyver rundt i de gratis lokaler. Men er nye og innovative ideer nok til, at trække det ”moderne arbejdsmarked”, som A-kassen omtaler værende noget, der rimer på nye ideer og udvikling?

Sætter samfundet sin lid til, at iværksætteri skal blive den gængse løsning på arbejdsløsheden? Det gør Akademikernes A-kasse, og de går gerne forrest.

Fremtidens arbejder er iværksætter

Det mener Mette Gregersen, som er vicedirektør i Akademikernes A-kasse, og hun forklarer, at vi alle må tage ansvar for iværksætterne, fordi så tager vi medansvar for jobskabelsen i Danmark:

”Vi har brug for mennesker, der tænker ud af boksen, og som skaber andre arbejdspladser,” fortæller Mette Gregersen.

Akademikernes A-kasse stiller derfor gratis lokaler til rådighed for iværksættere, som skal huse op mod 100 iværksættere. Den næste måneds tid vil A-kassen gå i dialog med interesserede iværksættere.

Mette Gregersen forventer, at iværksætterne vil indtage en markant og afgørende position på fremtidens arbejdsmarked, og derfor skal lokalerne skabe ramme for nye florerende ideer i innovation og udvikling.

Iværksættermiljøet bliver at finde på den øverste etage i Akademikernes A-kasse ved Vesterport, som i forvejen huser forsikringsafdeling, rekrutteringsafdeling og jobcafé. De første iværksættere forventes rykker ind i fra 1. september 2016.