Arkiver

HardwareNyhederRobot

Anerkendt dansk satellitvirksomhed aktieudvider

GomSpace leverer løsninger til det globale marked for nanosatellitter. De er førende inden for deres felt – nu aktieudvider de for at følge med udviklingen.

GomSpaces kernekompetencer er inden for satellit- og radioteknologi. De leverer udvikling, salg, service og vedligeholdelse, og er en internationalt anerkendt leverandør af professionelle nøglefærdige nanosatellitløsninger, platforme, subsystemer og softwaremoduler. For øjeblikket leverer GomSpace løsninger inden for en række brancher blandt andet luftfart, shipping, landbrug og sikkerhedsrelaterede produkter.

Børsnoteringen er en naturlig udvikling

Det globale marked for nanosatellitter er i udvikling, og der er store vækstmuligheder. GomSpace har undersøgt, hvordan de strategisk kan styrke virksomheden fremadrettet, og her skal aktieudvidelsen give mulighed for at styrke deres position i markedet.

”Børsnoteringen på dette stadie er et helt naturligt skridt for os. Vi har gennem næsten et årti som pionerer taget mange små skridt mod at udvikle og opbygge ikke bare vores egen position på markedet, men i det hele taget at udvikle markedet. På dette plan og med GomSpaces erfaring, er øget kapitaltilførsel og derigennem mulighed for konsolidering helt nødvendigt for os.” forklarer Niels Buus, direktør i GomSpace.

Aktieudvidelsen skal bruges til at oprette datterselskaber

GomSpace ApS’ moderselskab GS Sweden AB udvider deres aktionærkreds ved en ny aktieudvidelse. Virksomhedens bestyrelse har bedt om, at aktierne bliver handlet på Nasdaq First North Stockholm.

• Aktieudvidelsen består af nye aktier til en samlet værdi af SEK 125 millioner, hvilket svarer til maksimalt 10.000.000 nye aktier til en fast pris på SEK 12,50 pr. aktie.
• Der er tegnet garanterede forpligtelser svarende til SEK 100 millioner (80 %) af aktieudvidelsen.
• Tegningsperioden for aktieudvidelsen er mellem 19. maj 2016 og 1. juni 2016.
• Forudsat at aktieudvidelsen godkendes, forventes første handelsdag at være den 16. Juni 2016 eller der omkring.
• Alle nuværende aktionærer har forpligtet sig til at fastlåse deres positioner i en periode på 24 måneder efter datoen for aktieudvidelsen.

70 procent af satellitmarkedet ligger i USA. GomSpace planlægger at oprette datterselskaber i blandt andet USA for at styrke deres position på det amerikanske marked. Yderligere har GomSpace, for at beholde deres plads som førende inden for deres felt, udarbejdet en ekspansionsplan, der blandt andet betyder, at der skal laves nye produkter og udvikles udstyr og faciliteter til at effektivisere produktionen.

”Den øgede kapitaltilførsel skal sikre GomSpaces ekspansion med henblik på at skabe mersalg. Vi skal udvikle nye produkter og har også planer om udvidelse i form af datterselskaber i blandt andet USA og Singapore. GomSpace vil i mange sammenhænge stadig være at betragte som pionerer, men helt afgørende er nu værdiskabelse i industrien gennem volumen, strømlinet tilgang og professionalisering af vores forretning,” afslutter Niels Buus.

Skriv et svar