Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Content PartnereNyheder

Amerikansk gigant flytter ind i Hørsholm

Scion DTU, RMC

Amerikanske FMC lukker centre og samler en stor del af deres aktiviteter i Danmark. Deres nyeste forskningscenter kommer til at ligge i forskerparken i Hørsholm.

De bygger i forskerparen ved Scion DTU. Her skal avancerede laboratorier, drivhuse og kontorer snart stå klar til de over 100 ansatte fra hele verden, som skal med FMC til Danmark. Oprettelsen af deres European Headquarter and Innovation Center er et af de største enkeltprojekter i flere år.

”Man har ønsket at samle biologisk forskning og udvikling samme sted, og FMC havde aktiviteter i Europa i forvejen. Forskerparken Scion DTU er blevet valgt, da det er et helt særligt miljø. Det ligger utroligt smukt med skove omkring, men er nær København. Samtidig kommer man til at bo med nogle spændende high tech-virksomheder, som der bliver afholdt morgenmadsmøder og sparring med,” fortæller kommunikationsdirektør hos Cheminova Lars-Erik Pedersen.

For nyligt opkøbte FMC Cheminova og styrkede tilstedeværelsen i Europa. FMC Corporation er en specialvirksomhed, der i mere end et århundrede har lavet innovative løsninger og produkter til landbrugs-, industri og forbrugermarkeder globalt. Nu flytter de en stor del af deres aktiviterer og medarbejdere til Hørsholm.

Hos Scion DTU, som i forvejen huser biotekvirksomheder som Chr. Hansen, Roche og ALK, vil det nye European Innovation Center nemlig styrke koncernens muligheder for at samarbejde på tværs af regionen endnu mere, fortæller CEO og bestyrelsesformand i FMC, Pierre Brondeau.

”Danmark er et anerkendt sted for forskning i mad og bioteknologi og med en exceptionel arbejdskraft. Det er et land, som er kendt for sin stærke arbejdsstyrke og livskvalitet,” siger han i en pressemeddelelse. 

Det er da også især livskvaliteten, de internationale skoler og sygesikringen, der tæller med, når medarbejderne fra hele verden siger ja til at flytte til Danmark. De kommer fra North Carolina, Philadelphia, Brasillien, Bruxelles og Spanien, fortæller Lars-Erik Pedersen, og vil flytte ind i løbet af i år. Den første medarbejder har allerede været på Scion DTU i seks måneder, men i alt, vil der altså blive plads til mere end 160 medarbejdere i det nye European Innovation Center.

FMC beskæftiger cirka 7000 mennesker over hele verden og driver sin forretning gennem FMC Agricultural Solutions, FMC Health and Nutrition og FMC Lithium.

Skriv et svar