Arkiver

NyhederPlatformUngt Tech

Han gik fra drengerøv til drømmejob: Jeg kanaliserede nok sorgen over i mit arbejde

Connery.dk, drømmejob, drengerøv, mandemagasinMikkel Møller Vermeulen skabte sit eget drømmejob i stedet for at tage den gængse vej

Han begyndte at blogge som en del af sin virkelighedsflugt. Han havde mistet sin mor. Og bare syv år tidligere sin far. Men i stedet for at falde ned i et mørkt hul, brugte han sorgen og gik all-in på at skabe en fremtid for sig selv – skabe sit drømmejob.

Han lever af at være professionel drengerøv. Lækre biler, de nyeste film og spil, bøffer, whisky og flotte damer er en del af hverdagen. Han er redaktør på Connery.dk. Danmarks største mandeblog. Han leverer nyhederne, portrætterne og lever livet.

Når først man taler med Mikkel Møller Vermeulen, kan man høre smilet spille om hans læber, når han taler om, hvad det egentlig er, han går og laver. Og kigger man på Connery.dk og på Instagram, kan man ikke fortænke ham i snerten af stolthed i stemmen. Connery er under hans lederskab vokset fra et debatfora for mænd, der opstod i år 2000, til et moderne netmedie med 150.000 unikke besøgende om måneden, læsertal der er steget 74 procent bare gennem det seneste år og en stigning i omsætning på 200 procent i 2016 i forhold til de foregående år.

Mikkel Møller Vermeulen bliver inviteret til photoshoots med letpåklædte damer, han får lov til at afprøve biler – seneste den nye Ford Mustang, som han cruisede rundt i i København og hjemme i Aalborg – og for en måneds tid siden tog han til Skotland for at smage whisky. Han blev indkvarteret på et slot i nærheden af verdens andenstørste whiskydestilleri, William Grant & Sons, han blev passet og plejet og blev vist rundt af direktøren.

unspecified

For Connery.dk er et univers for drengerøve. Det er det klassiske mandemagasin online – inspireret af levemanden James Bond spillet af Sean Connery.

“Vi siger vores mening og holder folk opdateret med, hvad der sker inden for film, spil, biler og babes. Vi er blevet et af ‘go to’-stederne for unge, danske mænd,” siger Mikkel Møller Vermeulen.

Har fundet sit drømmejob

Som han selv beskriver det, så har han fundet drømmejobbet. Han er selv herre over sine arbejdstider, og han kan være den chef, han altid selv har drømt om at have.

”Det er jo helt fantastisk. Det er svært at beskrive. Et eller andet sted er det jo mit drømmejob, men jeg vidste ikke, det var det, jeg arbejdede mig hen imod,” siger han.

Mikkel Møller Vermeulen er nemlig uddannet inden for marketing og havde arbejde som onlinekonsulent på et reklamebureau. Dengang var Connery.dk mest en hobby, han havde haft gennem nogle år. Men reklamebureauet gik konkurs, og så stod Mikkel uden job. Da han fik muligheden for at skrue sin hobby op til fuldtid, sprang han til.

”Jeg tænkte, hold da op, det er for fedt. Tænk, at kunne få lov til at gøre min hobby til mit arbejde,” fortæller han.

I dag forsøger han at løfte sitet lidt ud af mandehørmen – det skal der stadig være plads til, men drengerøven har, ligesom han selv, udviklet sig gennem de 15 år, sitet har eksisteret.

“Jeg har gået meget op i computerspil, skruet på knallerter, gået i byen og leget druklege. Jeg har nok været lidt en drengerøv. Men der er sket meget, fra da jeg selv læste M! og Euroman, til hvor både jeg og Connery.dk er på vej hen i dag,” fortæller han.

unspecified-1

Flygtede fra virkeligheden

Da han startede på Connery.dk i 2012, var det som frivillig spilanmelder. For computerspil optog meget af hans tid. Han flygtede ind i den virtuelle verden, der var så anderledes fra hans egen. I virkeligheden kæmpede han nemlig med et stempel, han havde svært ved at acceptere. Forældreløs.

”Det var vildt hårdt. Det tænkte jeg meget over. Fuck. Nu er jeg forældreløs,” fortæller han.

Det kom som et chok for ham og hans tre yngre søskende. De havde mistet deres far til kræft i 2004. Dengang var Mikkel Møller Vermeulen 16 år gammel, gik i gymnasiet og boede i den lille by Mammen uden for Viborg. Faderen var syg gennem halvandet år. Lungecancer. Han fik den ene lunge opereret ud. Raskmeldt. Men så dukkede det op i den anden. En dag fik han hjertestop.

”Jeg sørgede for at holde mig beskæftiget hele tiden. Se film, spille spil og læse bøger om filmene. Men da havde jeg min mor, som kunne være der og støtte. Være den voksne,” fortæller han.

Da han bare få år senere også mistede hende, var han pludselig den voksne.

”Det var helt forfærdeligt. Surrealistisk. Det er sådan noget, man ikke ville ønske for nogen,” siger han.

“Man bliver meget hurtigt voksen i sådan et par hug”

Moderen led af en tarmsygdom, som hun var i hormonbehandling for. En dag ringende en overlæge fra Viborg Sygehus til Mikkel. Han skulle komme ind på sygehuset med det samme.

Derinde mødtes han med sine søskende og sin mors kæreste.

”Vi fik at vide, min mor var død. Hoppet ud fra 12. sal i det øjeblik, hvor hendes kæreste var ude og hente kaffe,” siger han.

Tiden derefter er sløret for Mikkel. Der gik en klap ned. Mentalt var han ved at gøre sig klar til de mange beslutninger, der lå forude.

”Der skete en masse i mit hoved lige der. Man bliver meget hurtigt voksen i sådan et par hug,” siger han.

Har kanaliseret sorgen over i arbejdet

Han skruede op for sit forbrug af computerspil og film, og for at retfærdiggøre sin tid lidt oprettede han en blog. Det var den blog, der blev hans indgang til at blive spilanmelder på Connery.dk. Det var der igennem, han mødte stifterne af sitet på Amino. De gik med til at satse på ham fuldtid, da han stod uden job, og slag i slag overtog han sitet. Han pendlede fra Viborg til Nørresundby i Nordjylland og arbejdede gerne 60 timer om ugen.

”Jeg har nok kanaliseret sorgen i arbejde. Jeg fik tænkt mere over, hvad jeg gerne ville, efter jeg mistede min mor. Jeg er nok blevet bedre til at føle efter. Det at miste sine forældre, det giver noget perspektiv,” fortæller han.

I dag har han det godt, fortæller han. Han har fået arbejdet tingene igennem. Der er stadig dårlige dage. Tiden omkring årsdage, fødselsdage og helligdage. Da kan det stadig være hårdt. Men så prøver han at leve livet og være glad. Arbejde igennem.

”Så betyder det meget for mig, at jeg kan gøre andre glade. At jeg kan få folk til at grine og give dem en pause i en travl hverdag. Jeg ved selv, at de pauser har været meget værd for mig. Det er vigtigt, at kunne skabe det for andre,” fortæller han.

1 kommentar

Skriv et svar