Arkiver

Kategorier

NyhederSponsoreret indhold

Gæsteindlæg: Få opfyldt drømmen om luksusbilen med en leasingaftale

Mange rapporterer om privatleasing som det nye sort inden for bilverdenen, og det er ikke helt uden grund.

Siden årtusindskiftet er det blevet mere og mere almindeligt at lease sin bil frem for at købe den, og det har hurtigt spredt sig fra primært at være tilknyttet erhvervslivet til for alvor at få fodfæste på det private bilmarked. Fænomenet har dermed længe været udbredt, men trenden lader til at fortsætte sin popularitet – og med den nylige nedsættelse af registreringsafgiften får leasingmarkedet for biler endnu et boost.

I 2014 steg antallet af privatleasede biler med mere end 100%, i 2015 steg dette tal med yderligere 50% og de foreløbige tal for 2016 indikerer tydeligt, at tendensen fortsætter sin markante fremmarch.

Nedsættelse af registreringsafgiften giver endnu mere favorable leasingvilkår

Siden 20. november 2015 er registreringsafgiften på personbiler blevet sænket fra de forhenværende 180% til 150%, og det har en væsentlig indvirkning på store dele af bilbranchen – herunder også inden for leasing. Afgiftsnedsættelsen betyder nemlig, at privatleasing bliver endnu mere attraktivt, fordi usikkerheden om yderligere nedsættelser af registreringsafgiften er langt mere reel, nu hvor det første skridt er taget.

Det kan give anledning til bekymring blandt bilejere. Helt konkret betyder nedsættelsen, at brugte biler bliver mindre værd, fordi nye biler bliver billigere at anskaffe. Dermed optimeres vilkårene for privatleasing, hvor man ikke på samme måde skal bekymre sig om pludselige fald i brugtværdien, fordi man i bund og grund blot lejer sit køretøj og altså ikke løber samme risiko.

Leasing af eksklusive biler vil tiltage

Indførelsen af denne nedsættelse havde især en indflydelse på dyrere bilers nypris på grund af det procentvise beskatningsgrundlag, og det forårsagede ramaskrig landet over, da det af mange blev anset som lefleri for overklassen. Men dyrere biler vil ikke blot blive billigere at købe, der vil også opstå større efterspørgsel på både privat- og erhvervsleasing. Her har man nemlig chancen for at køre rundt i sin drømmebil uden at være involveret i risikoen for værditab – dertil kommer selvfølgelig den meget efterstræbte mulighed for hyppigere udskiftning.

Der findes mange forskellige løsninger og udbydere, når man ønsker at hoppe med på bølgen inden for privatleasing af biler. Ønsker man derimod at lease de større og mere eksklusive modeller, så tilbyder leasingvirksomheder som Importbilen netop dette. Her bliver fordele som mindre kapitalbinding og et enormt udvalg tydeliggjort via et bredt sortiment af markedets skarpeste modeller til konkurrencedygtige priser. Ved denne leasingform minimeres en stor del af de ellers velkendte faldgruber desuden, fordi fastlagte kontrakter og fordelagtige finansieringsmuligheder giver en række meget favorable leasingvilkår. Dertil bør det nævnes, at hele leasingeventyret kan igangsættes blot ved en simpel udfyldelse af et online skema – og det kan i høj grad give grund til bekymring blandt de eksisterende bilforhandlere.

Udviklingen på markedet for billeasing – privat såvel som erhverv – bliver spændende at følge, og kun tiden kan vise, om bilejernes bekymring om yderligere nedsættelser af registreringsafgiften vil blive en realitet. I så fald har leasingbranchen fortsat meget at se frem til.

Skriv et svar

%d bloggers like this: