Arkiver

EventsIoTNyhederRobot

Trailerpark I/O – et vindue ind i fremtiden

Trailerpark Trendsonline

Sidste år introducerede Trailerpark Festival et dagsprogram, der inviterede folk til at udforske mødet mellem menneskelig kreativitet og teknologi. Det nye tiltag blev døbt Trailerpark I/O og var en massiv succes; billetterne blev revet væk, gæster fløj ind fra hele verden og anmeldelserne af det nye tiltag var ovenud positive. Trailerpark I/O vender tilbage i år – større, bedre og mere legesygt. Festivalen selv kategoriserer sidste år som en “beta version”, så i år kan folk se frem til et endnu mere omfattende og ambitiøst program.

“The future is already here — it’s just not very evenly distributed,” er den anerkendte amerikanske forfatter William Gibson citeret for at sige, og derfor er ambitionen med Trailerpark I/O netop at skabe en interaktiv og legesyg udstilling af den fremtid, som allerede er her, men som størstedelen af os ikke har oplevet endnu.

“Vi var overvældede over den positive modtagelse Trailerpark I/O modtog sidste år. Vi så det som en beta version, hvor vi testede om konceptet kunne flyve i Danmark, men det blev en massiv succes på alle parametre, så i år går vi all-in,” siger Kaave Pour, Head of Trailerpark I/O.

Gennem 5 temaer kan gæsterne til årets festival glæde sig til at udforske forholdet mellem os mennesker og fremtidens teknologi. Festivaldeltagerne kan se frem til at opleve computere, som haler ind på mennesker i kreativitet – de kan skrive romaner, komponere klassisk musik og tatovere mennesker. Trailerpark I/O præsenterer også en virtual reality zone, hvor gæster kan kravle gennem kaninhullet og gå på opdagelse i virtuelle verdener. Derudover byder programmet på levende materialer som eksempelvis 4-D printing fra MIT, tøj der skifter farve efter dit humør, drone graffiti samt robotter, som kommunikerer og forelsker sig i hinanden.

Og nå ja, så sætter festivalen også fokus på den data indsamling og overvågning, som vi alle udsættes for – en af udstillingerne i dette tema er en installation, som aflytter folks samtaler på festivalen og projicerer dem i real time op som .gif’s.

I alt er 24 udstillinger blevet offentliggjort i dag og kan udforskes på Trailerparks website.

Dette er dog kun udstillingsdelen af festivalen, der også byder på foredrag og workshops faciliteret af danske og internationale eksperter. Der vil også være mulighed for at se filmvisninger kurateret af Motherboard, som er VICE’s globale film magasin for emner, der relaterer sig til teknologi, videnskab og mennesker. Resten af programmet samt talere offentliggøres løbende over sommeren.

Holdet bag Trailerpark beskriver programmet som et legesygt smugkig ind i fremtiden og en kritisk diskussion af, hvad den teknologiske udvikling betyder for os mennesker.

Begivenheden foregår den 29 juli i København.

Når Trailerpark I/O slutter, indtager bands og djs de tre scener, og festivalgæster strømmer ind. Trailerpark Festivalen byder på musik og kunst fra danske og internationale navne.

Skriv et svar